Pancarta 02
Pancarta 07
Pancarta 08
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Avís d'estafa suplantant Mossos d'Esquadra i la Interpol
S'han detectat diferents casos

L’Ajuntament adverteix la ciutadania que no s'ha de respondre cap correu electrònic ni facilitar cap dada personal a la petició que formulen els estafadors consistent en afirmar que el receptor del correu està sotmès a un procediment judicial per pornografia infantil.

Ho fan simulant ser agents dels Mossos d’Esquadra o de la Interpol (Policia Europa) i amenacen amb falses detencions o inclusió en llistat de delinqüents sexuals. És l’estafa que es coneix com a ‘phishing’.

Per evitar aquest tipus de frau, es demana a la ciutadania prendre les següents mesures:

- No respondre el correu: En cap cas s'ha de contestar o donar crèdit a aquest tipus de comunicacions.

- No clicar cap enllaç del correu electrònic: Aquesta és una tàctica comuna dels estafadors per dirigir-vos a llocs web malintencionats.

- No facilitar cap dada personal: Cap informació personal o financera ha de ser proporcionada com a resposta a aquest tipus de correus.

Des de l’àrea de Governació i Policia Local es demana estar alerta i informar immediatament de qualsevol intent de frau o activitat sospitosa. En aquest sentit, es recorda que la cooperació ciutadana és fonamental per mantenir la seguretat i protecció de la comunitat.

Per qualsevol dubte o informació addicional, cal contactar amb Policia Local (629 35 93 59) o el cos de Mossos d’Esquadra (112).

Denúncia falsa

Informació publicada el 27 de febrer de 2024Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05