Pancarta 02
Pancarta 07
Pancarta 08
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
La barca de la plaça de les Barques recupera la seva esplendor
La Brigada Municipal ha dut a terme una restauració d'aquest element tan característic del litoral caldenc

La restauració i posterior pintat de l’emblemàtica “Currusclas”, barca de pesca construïda l’any 1968 pel caldenc Alfred Mont, mestre d’aixa de prestigi, ha comportat no poques hores de feina detallada i curosa per poder restablir la integritat i imatge que mai hauria d’haver perdut, d'ençà que va ser donada a l’Ajuntament pels seus propietaris, Jaume Isern i Martí Pigrau.

No cal dir que es troba en la que sempre serà coneguda com a plaça (o platja) de les Barques en memòria i record de l’activitat marinera de Caldes. Aquest era l’indret habitual on, durant segles, els pescadors hi amarraven les seves barques i hi deixaven les xarxes i altres estris (ormeigs) de pesca. Era el seu lloc de feina i d’encontre habitual. També l’indret on subhastaven el que havien pescat quan tornaven a port.

La Brigada Municipal ha estat qui ha executat la restauració que s’enllestirà amb una tanca de corda que servirà, no per impedir-hi el seu accés, sinó com a element dissuasiu perquè tothom recordi que es tracta d’un element monumental que requereix respecte, protecció i cura.

Currusclas

Informació publicada el 13 de març de 2024Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05