Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 01
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Tres dècades de tradició i gastronomia en la 30a Edició de la Pesolada de Caldes d'Estrac 
Del 15 de març a l'1 de maig, mitja dotzena de restaurants proposen plats i menús amb el pèsol floreta com a protagonista.

La Pesolada de Caldes d'Estrac, que enguany commemora el seu 30è aniversari, va ser la primera manifestació de promoció dels pèsols del Maresme i s'ha consolidat com una de les activitats més destacades de la localitat, esdevenint una oportunitat perfecta per tastar la gastronomia autòctona, passejar per la vila i sobretot deixar-se sorprendre per un excel·lent equip de restauradors i restauradores que són exemple de creativitat, tradició i bona cuina.

L'alcalde, Albert Batlle, ha expressat la seva emoció davant d'aquest esdeveniment tan significatiu, afirmant que "la Pesolada no només és una proposta culinària, és una oportunitat per als veïns, veïnes i visitants de connectar-se a través de la tradició i la deliciosa gastronomia local".

Del 15 de març a l'1 de maig, mitja dotzena de restaurants -Dynamic Hotel, Can Suñé, Casa Viveca, El Taller, Solstici i El Metru- ofereixen plats i menús donant el màxim protagonisme al pèsol floreta, una varietat molt especial pel seu sabor fi i alhora dolç. En aquest sentit, la regidora de Promoció Econòmica, Marta Romero, ha mostrat el seu convenciment de potenciar la festa tot remarcant que “cada any es congreguen centenars de persones a Caldes d’Estrac vingudes d’arreu, un fet que evidencia que els restauradors i les restauradores preparen autèntiques delícies en honor a aquest llegum icònic”

A més, aquesta iniciativa no només busca promoure la gastronomia local, sinó que també incentiva el suport al comerç i la restauració, ja que durant aquest període la zona blava serà gratuïta de dilluns a diumenge en horari de 13 a 16 hores.

Des dels seus inicis, la Pesolada ha estat una festa ineludible que ja ajudat molt a recuperar el conreu del pèsol de la Floreta que, quan Caldes va començar, estava sota mínims històrics. Aquest llegum, protagonista indiscutible, esdevé el nucli central mentre els assistents comparteixen històries, riures i vivències en un ambient festiu i acollidor. Per conèixer més detalls sobre la història d’aquesta celebració tan nostrada, podeu visitar aquest espai del web municipal.

La combinació amb altres activitats, una experiència encara més completa

La 34a Cursa Popular del diumenge 24 de març, les exposicions 'Carme Riera. Una cosmogonia' i 'Maria Sanmartí, "mare d’en Clavé"; la innocència del traç' a la Fundació Palau, la visita obligada al Balneari Termal per gaudir de les seves aigües i serveis, són només algunes de les activitats programades durant el mes de març. A l’abril n’hi haurà encara més. Per això, des del consistori s'anima a gaudir-les per experimentar així, una vivència més intensa i completa.

Per consultar tota l'agenda, podeu clicar aquest enllaç.

Pesolada

Informació publicada el 15 de març de 2024Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05