Pancarta 12
Pancarta 11
Pancarta 05
Pancarta 04
Pancarta 06
Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 02
Pancarta 03
Pancarta 07
Pancarta 09
Pancarta 10
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
LLEGENDA DE LA VERGE DEL REMEI
 • Un dia, el vaquer de “Can Busquets” que feia pasturar les vaques a la serralada, observa perplex com una parella de bous abandona el ramat i entra dins d’una cova, en seguir-los el vaquer va descobrir quelcom de meravellķs... una imatge de la Verge envoltada de resplendor!

  Els vilatans aixequen ben aviat una capella en el lloc de la troballa i s’estén per tota la contrada la devociķ a la Verge Maria. Perō quan uns pirates moros se n’assabenten, varen voler fer-los-en una de grossa a la gent del poble i varen intentar robar la imatge. Semblava una fotesa aquell robatori..., n’havien fet tants arreu de la costa! Perō en voler aixecar la imatge cada vegada pesava més i els costava fins i tot d’arrossegar-la. Espantats varen creure que es tractava d’un encanteri i varen fugir deixant-la abandonada.

  En Montserrat Pi, veí de Caldes va ser testimoni de l’aventura i després de reparar un braį de la imatge que els pirates havien trencat, va  retornar la verge al seu altar. De llavors enįā la família Pi va tenir el do de guarir les fractures d’ossos de les persones.

  Els veīns orgullosos del miracle varen portar la talla de la verge en processķ fins l’altar major de la Parrōquia on el rector va proclamar la Verge del Remei patrona de Caldes d’Estrac.”        

  Des de llavors, la verge negra del Remei presideix l’altar major amb el seu vestit acampanat, tot brodat d’or amb la corona de plata i granats damunt del cap. Totes les cares s’il•luminen mirant-la amb la devociķ i la confianįa que inspira la imatge trobada per uns bous en una cova de la muntanya prōxima, revelada amb resplendors i sons harmōnics, la petita verge que comprčn els que pateixen y recompensa els que la serveixen, que no deixa un sol mal sense consol, ni un sol malalt sense curaciķ, ni un got d’aigua sense compensaciķ, que va saber agrair al pagčs generķs la reparaciķ del  braį trencat de la imatge resultat del saqueig de les invasions, amb el do de curar “de grācia” les fractures accidentals d’ossos i articulacions. Do que es va arribar a transmetre de pares a fills.

  Els beneficis dispensat per la Verge del Remei sķn innombrables per aixō té la seva cambra coberta d’exvots mariners i les vitrines plenes de robes i joies que algunes ānimes pietoses li han anat oferint a través dels anys”.


  Bibliografia.-

  - 1) Caldes d’Estrac, vila d’aigua calenta i aigua salada. Breu histōria il•lustrada.- J.Marzal, G.Guri, F.Vila, M.Navarro (textos). -  Caldes d’Estrac, Arrels Cultura, 1999 (pāg 8)

  - 2) Un “tros” de Barcelona. Caldetas 1800 – Joaquim MĒ de Nadal Ferrer  - Barcelona, Dalmau i Jover, 1951 (pāg 206)  

Informaciķ publicada el 2 de novembre de 2014

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05