Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Segueix el procés participatiu del nou POUM
La darrera sessió va centrar el debat en el Model d´Ordenació del Municipi

poum-genera-6marçDivendres 6 de març a les 19h, “La Fabriqueta” va acollir el segon taller participatiu del POUM. En aquesta ocasió va ser Joan Gil, arquitecte municipal, l´encarregat d´introduir als participants en un tema cabdal pel municipi: el model d´ordenació. Gil va donar especial importància a dues qüestions. En primer lloc: Caldes ha de permetre el creixement urbanístic? I en segon lloc, com ha de ser la tipologia d´edificació.

Un cop feta la presentació, els participants es van dividir en grups de cinc per poder treballar sobre els plànols. Entre les aportacions que es van fer, va destacar la importància de mantenir la singularitat de Caldes i la necessitat de que en el futur hi hagi un control del creixement urbanístic, sense que s´arribi a esgotar la capacitat d´edificabilitat del municipi.

Els assistents també van posar en valor equipaments com la Biblioteca, el Parc de Can Muntanyà i la presència de la Fundació Palau, mentre també van observar la manca d´espai en la llar d´avis i la inadequada situació del Casal de Joves. També va haver qui va esmentar la necessitat de tenir un tanatori per no haver de recórrer als serveis de Mataró. poum-taula-6març

En el cas del Parc Maragall es va arribar a la conclusió de que tot i ser un espai amb un gran potencial actualment està fins a cert punt desaprofitat, i també el Parc Can Muntanyà, on tothom va coincidir en que cal una millora dels accessos.

Mirant cap al futur, els assistents van assenyalar l´esplanada de Can Muntanyà com a possible centre neuràlgic del municipi i lloc d´acollida per a futures jornades i esdeveniments.

Després d´aquests tallers de participació, s´entra ara en una segona fase del procés del POUM on l´equip redactor ha de recollir totes les propostes realitzades pels ciutadans i incorporar-les al document conegut com Avanç del POUM, un informe que ha d´explicar els objectius generals del pla fent una síntesi dels criteris urbanístics, ambientals i socials que es volen seguir.

Informació publicada el 12 de març de 2015Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05