anims
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
ELABORACIĶ: DEFINICIĶ I FASES


1 QUČ ÉS EL POUM?

El Pla d'Ordenaciķ Urbanística Municipal (POUM) és l'instrument de planificaciķ urbanística del territori que ha de permetre dibuixar el futur de Caldes d'Estrac.
Com?  visualitzant la imatge de Caldes d'Estrac a la que es vol arribar i marcant una ruta per aconseguir-ho.

Un cop definida aquesta fita, cal recķrrer el camí:

  • Endreįant el creixement del municipi
  • Planificant els equipaments i serveis, els espais públics i els espais verds.
  • Estructurant el model de mobilitat local
  • Definint el model de municipi quč es vol.

L'objectiu principal del POUM de Caldes d'Estrac és adaptar el model urbanístic expansionista del planejament vigent als criteris de sostenibilitat que propugna la legislaciķ urbanística actual. La qual cosa comporta conjuminar les necessitats de creixement amb la preservaciķ dels recursos naturals i dels valors paisatgístics, arqueolōgics, histōrics i culturals.

2 FASES:

Avanį del POUM.

En aquesta fase s´activa el procés de participaciķ ciutadana, obrint el debat a tots els caldencs i caldenques per identificar totes les propostes de cada ciutadā. En finalitzar aquest procés, s´elaborarā un document que ha d´explicar els objectius generals del pla, una definiciķ del model urbanístic a partir de la consideraciķ de les alternatives, una síntesi dels criteris urbanístics, ambientals i socials i un informe ambiental previ.

Aprovaciķ inicial.

El consistori aprova la proposta inicial del POUM que ha d´incloure: memōria, normativa, plānols d´ordenaciķ, informe ambiental, etc.

Informaciķ Pública.

La documentaciķ del POUM es posa en exposiciķ pública perquč es pugui consultar i fer al•legacions en un termini de 45 dies com a mínim. També es remet a les administracions afectades perquč emetin informes preceptius.

Aprovaciķ provisional.

L´Ajuntament aprova el nou document de POUM un cop incorporades les al•legacions que es considerin oportunes, així com els informes de les administracions implicades. Les al•legacions es responen de manera individual.

Aprovaciķ definitiva.

La Comissiķ territorial d´Urbanisme aprova el POUM es publica i entra en vigor.

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05