Pancarta 08
Pancarta 02
Pancarta 07
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
El Ple aprova el pressupost municipal 2024: 5,6 milions d'euros
Els vots favorables del Govern (GdE-JxC), l´abstenció del PSC i el vot negatiu d´ERC, van determinar que el Ple Municipal aprovés el pressupost per l´any 2024, xifrat en 5.602.712 €, uns 500.000€ més que la previsió inicial del 2023 (5.101.401€)

Precisament en aquesta enorme diferència rau la justificació del retard en la presentació del pressupost 2024. El Govern ha pogut quadrar les xifres per poder atendre les despeses compromeses, entre les quals, el crèdit de 900.000€ demanat el 2022 que no hi contava. I ho ha fet, recuperant part del deute pendent de l’anterior propietat de l’hotel Colon (uns 600.000€) i afegint romanent de tresoreria, després de destriar el que és real del que només és comptable.

El regidor d’Hisenda, Joaquim Arnó, ho va explicar amb detall a la sessió plenària, afegint-hi però consideracions sobre les previsions polítiques i financeres pel 2024.

Enguany, el capítol 1, de despeses de personal (2,3 M€), s’incrementa perquè, entre altres raons, s’han incorporat els professionals de l’Escola Bressol, que torna a ser de gestió directa de l’Ajuntament i també el personal tècnic jurídic que té com a missió principal reconduir el desori organitzatiu i les despeses judicials suportades fins ara (més de 60 plets en curs).

Pel que fa al capítol 2 que és el de serveis, també ha pujat (2,1 M€). La raó externa és la mateixa que per a qualsevol ciutadà. Fer el mateix que abans, ara costa més. Des de les tarifes energètiques, fins als consumibles més bàsics, tot és més car. I l’altra raó, interna, és la regularització iniciada de les contractacions dels serveis que es presten, que en alguns casos, ni existien, i en altres, eren obsoletes o estaven prescites.

Pel que fa al deute extern, enguany, l’Ajuntament pagarà 598.000€ pels préstecs contrets, dels quals, 205.000 són de l’última quota del que es va demanar l’any 2009 i la resta, corresponen tots a crèdits gestionats del 2019 cap aquí. “És allò que sempre hem dit que un govern hereta el que deixa l’anterior, més enllà de les opinions que això pugui comportar”, diu Joaquim Arnó.

En el seu torn d’intervenció, Eusebi Passarell (ERC) va esmentar diverses xifres comparatives de les despeses del 2023 i 2024 per argumentar el vot contrari del seu Grup, dient també que es tractava d’un pressupost continuista que no aportava res de nou, mentre que Elena Díaz (PSC) va anunciar que el seu Grup presentaria esmenes, més polítiques que tècniques, com explicació de l’abstenció del PSC. Díaz també va criticar que al pressupost no hi veia cap element dels programes electorals dels partits de Govern i que tot era una continuació del que es feia abans. 

Li van respondre tant Joaquim Arnó, com l’alcalde, Albert Batlle, raonant que aquest pressupost venia molt condicionat pel resultat de l’anterior que no dona capacitat de maniobra, però que durant l’any esperaven poder-ho corregir i dient també, que per complir els compromisos electorals, hi ha tot un mandat, i no només un any.

Recupera el ple en aquest enllaç

Ingressos Pressupost 2024

Despeses pressupost 2024

Informació publicada el 20 de març de 2024Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05