Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 08
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Conclou amb èxit l'Expo-Aigua
Ha despertat interès notable, alhora que segueix l'emergència per Sequera. Ja és vigent l'Ordenança Municipal de mesures d'estalvi i de lluita contra la sequera.

Els panels informatius han estat instal·lats a la plaça de les Barques fins al passat cap de setmana. Durant les quatre setmanes que ha durat l’exposició, una notable quantitat de persones s’hi han apropat per conèixer més detalls del cicle de l’aigua i de les recomanacions d’estalvi que s’hi contenen. També els alumnes de l’escola que n’han fet una experiència pedagògica.

Des de l’Ajuntament es valora molt positivament l’activitat elaborada per la companyia Agbar, i alhora s’adverteix que malgrat les pluges de fa uns dies, la situació d’emergència per sequera continua essent vigent amb tot el que això comporta.

"L’objectiu divulgatiu de l’exposició s’ha aconseguit, també el d’incrementar la conscienciació ciutadana. La majoria de la població està al cas de la precarietat de la situació – que pot empitjorar de cara l’estiu, si no plou- i es comporta adequadament, però malauradament encara hi ha persones insolidàries que infringeixen la normativa vigent i protagonitzen activitats amb l’aigua actualment no permeses", explica l’alcalde Albert Batlle.

L’Ajuntament ha aprovat una Ordenança de regulació del consum per lluitar contra la sequera, que recentment ja ha entrat en vigor i que a les mesures d’estalvi hi afegeix la potestat municipal de controlar les activitats i de sancionar les infraccions.

"Ja s’ha hagut de requerir a més d’una persona i se l'ha advertit de la possible sanció", diu Batlle, "però aquesta no és la voluntat del Govern. No hi som per multar, sinó per gestionar l’emergència el més bé que es pugui en benefici de tothom. És possible que en els propers mesos s’accentuï la sequera i que s’hagin d’aplicar mesures encara més restrictives. Si no ens hi apliquem serà tot més difícil. Demanem el compromís i fem una crida a la responsabilitat de tots per intentar pal·liar els efectes de la manca d’aigua. Només així ens en podrem sortir".

ExpoAigua_1

ExpoAigua_2

ExpoAigua_3

Informació publicada el 20 de març de 2024Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05