Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Comença la confecció del Pla de Protecció del Patrimoni Arquitectònic, històric i ambiental de Caldes d'Estrac
El dijous 4 d'abril, a les 19 h, se celebrarà un acte públic de presentació a la Sala Cultural.

Aquest mes de març arrenca la primera fase del Pla especial de protecció del patrimoni, que consisteix en el treball de camp per definir els elements arquitectònics, històrics, arqueològics i ambientals que constituiran un primer llistat provisional dels béns a catalogar, amb la proposta de les categories i nivells de protecció que haurà de tenir cadascun dels elements.

Aquest Pla serà un element normatiu que permetrà a l’Ajuntament protegir el patrimoni més significatiu del municipi. Està finançat per la Diputació de Barcelona, amb un cost de 43.699 € i la durada prevista de realització és de 15 mesos en paral·lel a la tramitació del nou POUM (Pla d’Ordenació Urbana Municipal) que s’està redactant.

Pel dijous 4 d’abril a les 7 de la tarda, l’Ajuntament ha previst un acte públic de presentació del Pla del Patrimoni a la Sala Cultural, on s’explicarà el seu contingut, metodologia i calendari d’execució.


Les fases del treball

La primera fase és el treball de camp que s’iniciarà el divendres 22 de març, durant la qual l’equip redactor visitarà i recorrerà el municipi per tal d’identificar els béns susceptibles a ser catalogats que s’inclouran en un llistat provisional.

La segona fase consistirà en la redacció de les fitxes de cada un dels elements del Pla on s’establirà el seu nivell de protecció, determinant el tipus d’intervencions i/o actuacions possible, per tal de garantir la preservació dels valors i de les formes tradicionals d’ocupació del sòl.

La tercera fase preveu l’elaboració de la normativa i de l’estudi econòmic i la quarta fase inclou el lliurament del document final preparat per a la seva aprovació inicial.


L’elaboració dels plans de protecció de patrimoni

La seva finalitat és la conservació, la investigació, la difusió i el foment del patrimoni arquitectònic, històric i ambiental del municipi, de tots aquells béns que mereixen una protecció i una defensa especial, de manera que puguin ésser gaudits pels seus veïns i els puguem transmetre en les millors condicions a les generacions futures.

cartell 4 d'abril

Pla especial de protecció del patrimoni

Informació publicada el 25 de març de 2024Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05