Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Abril de cultura i tradició per gaudir de la festa de Sant Jordi
Es presenta un programa divers que inclou la Trobada d'Entitats el diumenge 21.

Caldes d'Estrac es torna a engalanar per celebrar Sant Jordi amb un programa d'activitats pensat per enriquir la vida cultural dels veïns, veïnes i visitants. El municipi acull presentacions de llibres, cinema, la Fira d’Entitats i moltes propostes més durant un mes d’abril intens en què es proposen activitats cada setmana. Per consultar tots els horaris i detalls, podeu descarregar el díptic informatiu.

Els ‘dijous a la Palau’ es convertiran en una cita fixa durant tot el mes: el dia 11 d'abril tindrà lloc una sessió d'introducció a l'obra 'La tempesta', de Shakespeare, a càrrec de Toni Sala; una setmana més tard, el dijous 18 d’abril, es continuarà amb el cicle de cinema 'El gest del retrat' amb la projecció i col·loqui del film 'Winter Adé'; per últim, el cicle de filosofia ‘La força de l’art’ tancarà la proposta dels ‘dijous a la Palau’ el dia 25 d’abril amb la xerrada ‘Palau i Fabre i l’art tràgic’, a càrrec de Joan Cuscó.

Per als amants de la literatura, el divendres 12 d'abril, a partir de les 18:30 h, la Fundació Palau acollirà la presentació del llibre 'La paraula i el món', de Lluís Solà, amb la presència de l'autor i Pep Paré. Dos dies després, el diumenge 14 d'abril, a les 11 h, l’Ajuntament convida la ciutadania a explorar Caldes a través de la iniciativa ‘Passejades literàries per Caldes', guiada per Manuel Llanas i Anna Maluquer.

Aquell mateix dia, el diumenge 14 d'abril, la Fundació Palau també proposa un taller familiar d'art, en el marc de l’exposició 'Maria Sanmartí, mare d'en Clavé. La innocència del traç'. La cultura també arribarà als més petits amb un altre taller infantil de Sant Jordi, a càrrec d’Activijoc, el divendres 19 d'abril a les 17:30 h a la Biblioteca Can Milans.

Ja durant la jornada del dissabte 20 d'abril, a partir de les 18 h, serà el moment de l'entrega de premis de la 41a Mostra Literària del Maresme, Fase Local 2024, a la Sala Cultural de l'Ajuntament.

El diumenge 21 d’abril, epicentre de les activitats

Finalment, la festa arribarà a la seva plenitud el diumenge 21 d'abril amb la Fira d'entitats a l'Esplanada de Can Muntanyà a partir de les 10 hores, conjuntament amb activitats i exhibicions per part de les entitats locals, i una gran varietat d'actes al llarg del dia, com el ball de gegants i capgrossos, l’hora del conte, la projecció documental en commemoració dels 40 anys del Correfoc de Caldes d’Estrac i el lluïment de l'Astharoth i la Nayla de la Colla de Diables d'Estrac. A més, s’oferirà la possibilitat de provar els gegants i els capgrossos a aquelles persones que hi estiguin interessades.

D’altra banda, la Fundació Palau ofereix una jornada de portes obertes i també acull la presentació del llibre 'Cor trencat. Mort i vida de Carles Sabater', a càrrec de l'autor Pep Blay , en una iniciativa de l’Associació Cultural Camí Ral, a partir de les 12:30 hores.

Paraules sentides per Sant Jordi

El darrer esdeveniment, més enllà de l’últim ‘dijous a la Palau’, serà a les tres residències del poble. Se celebrarà la revetlla de Sant Jordi amb una lectura en veu alta gràcies a la col·laboració entre Serveis Socials, l'Agrupació de Pensionistes i Tercera Edat de Caldes d'Estrac, l'Espai Jove i la Biblioteca Can Milans. En aquest sentit, si esteu interessats o interessades a formar part del grup de voluntaris i voluntàries, podeu dirigir-vos la Biblioteca Can Milans, sigui presencialment o trucant al 93 791 30 25.

L'Ajuntament anima veïns, veïnes i visitants a participar activament en totes les activitats programades per a aquest Sant Jordi 2024 a Caldes d'Estrac, tot gaudint d’un programa ric en diversitat i cultura que demostra l'impuls i la vitalitat de la vida sociocultural a la vila.

Sant Jordi 1

Sant Jordi 2

Sant Jordi

Sant Jordi

Fitxer: 2024_Programa_St._Jordi_Fira_entitats.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 888.82 kB

cartell

Informació publicada el 9 d'abril de 2024Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05