Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES

cursa 2012 


 

Organitza:

organitzadors


Amb el suport de:

suport



Col·laboradors:


col·laboradors8
             

 

Història de la Cursa Popular

cartell cursa 2012sortida cursaL'any 2008, l'Ajuntament de Caldes d'Estrac va recuperar la Cursa Popular, després de quatre anys sense celebrar-ne (la darrera edició va ser la de l’any 2004). Es va dissenyar un circuit urbà, anomenat de “Les 4 Viles” en referència a Arenys de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Sant Andreu de Llavaneres (Port Balís), a més de Caldes d'Estrac. Aquest traçat 10 km, amb sortida i arribada a Caldes d'Estrac, ha estat molt ben valorat per part dels corredors de les darreres edicions.

Des del 2008 fins la darrera edició del 2011, la Cursa Popular ha anat augmentant el número d'inscripcions, si bé per les qualitats del circuit i les infraestructures, la prova atlètica ha de limitar el número de corredors a 800.

cursa generalLa Cursa Popular de Caldes aplica el sistema de cronometratge anomenat Championchip, que permet la mesura exacte i instantània de la cursa. Aquest sistema consisteix en la col·locació d'un xip en forma d'anella al calçat de cada corredor. A més dels controls parcials que es situen a diferents punts del recorregut, a l'arribada de la cursa s'obté, de forma immediata, el temps de cadascun dels corredors. La medició es fa per satèl·lit, fet que permet que tots els corredors puguin comprovar el circuit a través de la pàgina web municipal i el buscador Google.

cursa esplanada 3El sistema Championchip permet que la Cursa Popular de Caldes formi part de la prestigiosa i reconeguda Lliga Championchip, que aglutina més de 3.000 corredors i més de 300 curses arreu del país. La prova caldenca està inscrita en la Federació Catalana d'Atletisme –que també aporta la seva comissió de jutges per a la supervisió de la prova- i compta amb l'organització de la regidoria d'Esports i el Centre Atlètic Laietània.

La Cursa Popular de Caldes d'Estrac compta amb 5 categories masculines i 5 femenines amb els seus corresponents premis, a més de triar les millors marques locals, tant femenina com masculina, de la prova atlètica.

Amb una clar objectiu de foment de de l'esport i aposta per la participació ciutadana, l'Ajuntament de Caldes, a través de l'Àrea d'Esports, estableix a la zona d'arribada tota una infraestructura que compta amb la instal·lació de carpes i una part lúdica per a nens i nenes, amb inflables . Diversos voluntaris i entitats del municipi participen en aquesta zona i ofereixen la seva col·laboració en diverses tasques a desenvolupar. També s'ha incorporat una zona de recuperació i fisioteràpia per als corredors en finalitzar la cursa.

cursa premisEn les darreres edicions de la Cursa Popular ha quedat palès que aquesta prova esportiva esdevé una festa per al municipi, que desperta el dia de la seva celebració amb una intensa activitat al carrer.

 


Inscripcions Cursa 2012

Ja podeu fer efectives les vostres inscripcions en aquest enllaç.



Reglament 2012

Consulteu el document adjunt.

Reglament Cursa 2012

Reglament Cursa 2012

Fitxer: Reglament_Cursa_Popular_2012.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 1.24 MB



Aparcament participants

Podeu estacionar el vostre vehicle a l'aparcament situat just abans de l'entrada de Caldes d'Estrac per la carretera N-II (direcció Girona), de forma gratuïta entre les 8 del matí i les 12 del migdia. Des d'aquest aparcament, a través d'un pas soterrat, accedireu al complex esportiu municipal, on podeu fer ús de vestidors i dutxes.


Circuit 2012

Consulteu el document adjunt.

Fitxer Acrobat-PDF de (1.01MB)

Fitxer: circuit_cursa_2012.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 1.01 MB

 



Informació d'interès

On menjar
On dormir
Informació turística de Caldes d'Estrac

Informació publicada el 13 de gener de 2012Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05