Pancarta 02
Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
La 23a Cursa Popular omple d'activitat i gent el centre de Caldes

sortidaA les 10 del matí d'ahir diumenge, l'alcalde de Caldes d'Estrac, Joaquim Arnķ, donava de forma puntual el tret de sortida de la 23a Cursa Popular. Hores abans perō, l'activitat es feia evident pels carrers de Caldes, tot un anar i venir de participants i acompanyants d'aquesta cursa que s'ha convertit en un esdeveniment destacat del municipi. Al costat de l'alcalde, l'exatleta Tomās Barris va presenciar la cursa com a convidat, una presčncia destacada en el mķn de l'atletisme internacional que reflexa el renom adquirit per la prova atlčtica de Caldes. Tomās Barris ha estat un atleta que va marcar, amb les seves actuacions a Europa, el camí per assolir la credibilitat i el reconeixement internacional dins de l'āmbit atlčtic, sense dubte un gran treball realitzat tenint en compte els temps difícils que corrien.

L'expectaciķ dels veīns de Caldes davant aquesta onada de gent es feia palčs en el suport incondicional que aquests van oferir als 800 corredors que van formar part de la cursa, a més dels voluntaris que cada any donen un cop de mā a l'organitzaciķ perquč aquesta prova mantingui el nivell assolit fins ara. Corredors provinents de diferents indrets del país, de l’Estat espanyol i fins i tot de l’estranger, van participar en aquesta prova atlčtica que enguany presentava algunes novetats respecte edicions anteriors.

circuit  circuit

circuit  circuit

 

La Cursa compta amb un circuit urbā, anomenat de “Les 4 Viles”, en referčncia a Arenys de Mar, Sant Vicenį de Montalt i Sant Andreu de Llavaneres (Port Balís), a més de Caldes d'Estrac. Aquest traįat 10 km, amb sortida i arribada a Caldes d'Estrac, ha estat molt ben valorat per part dels corredors de les darreres edicions.

 

En aquesta ediciķ del 2012 l’organitzaciķ havia introduīt algunes novetats en aquest circuit, com ara el tret de sortida de la cursa, que es va fer a la part baixa de la Riera de Caldes, tot just a sota del pont del Camí Ral (que travessa la Riera per dalt). Des d’aquest punt es va iniciar un traįat Riera amunt que va recorrer bona part del centre histōric de Caldes i va passar per indrets com les Torres de guaita (la d’en Busquets i la Torre Verda)  i, ja a la part alta, l’anomenat Mirador de Caldes, des d’on es contempla una visiķ diferent a l’habitual de tot el municipi.

 

El guanyador de la 23a cursa Popular de Caldes d'Estrac ha estat l'atleta Ibrahim Ezzaydouni (Futbol Club Barcelona) amb un temps de 33'39", seguit per Josep MAria Arnal (Futbol Club Barcelona), amb un temps de 33'49" i, en tercer lloc, Mourad Taoussi (Laietānia), amb 34'50". Quant a les fčmines, la primera classificada ha estat Carolina Meléndez, del Futbol Club Barcelona, amb un temps de 42'40" (82a en la classificaciķ general), seguida de Vanesa Sancho (Futbol Club Barcelona), amb 44'20" i en tercer lloc, Anna Rosinés amb 46'02".

 

guanyadors masculí  guanyadores femení

 

Amb una clar objectiu de foment de l'esport i aposta per la participaciķ ciutadana, l'Ajuntament de Caldes va establir, un any més a la zona d'arribada, tota una infraestructura que compta amb la instalˇlaciķ de carpes i una part lúdica per a nens i nenes, amb inflables i zona de jocs. És en aquest punt on els corredors participants obtenien el seu avituallament, enguany a base de fruita, un cop finalitzada la prova. Aquest espai també compta amb una zona de recuperaciķ i fisioterāpia per als corredors, que ha ontingut un bon acolliment entre els participants.

 

esplanada 1  esplanada 2

 

esplanada 3  fisio

 

La Cursa Popular de Caldes aplica el sistema de cronometratge anomenat Championchip, que permet la mesura exacte i instantānia de la prova i inclou  la Cursa Popular de Caldes en la prestigiosa i reconeguda Lliga Internet Championchip. Inscrita en la Federaciķ Catalana d'Atletisme, la Cursa  compta amb l'organitzaciķ de la regidoria d'Esports i el Centre Atlčtic Laietānia i, en aquesta 23a ediciķ el número d’espōnsors ha augmentat considerablement.

 

La Lliga Internet Championchip compta amb un segell de qualitat destacat i un calendari de competiciķ de referčncia, que inclou un circuit anual de més de 100 competicions, algunes d’elles amb triple puntuaciķ, d’altres, el doble i la resta, simple. Els participants han d’assegurar-se la puntuaciķ a 14 d’elles.

 

estand  recuperacio

 

 

La tecnologia Mylaps-Championchip de cronometratge mitjanįant xips, implementada a Catalunya i a diverses curses de l’Estat espanyol, només requereix la utilitzaciķ d’ un dispositiu personal per part del corredor, la instalˇlaciķ de un senzill mecanisme situat al llarg del recorregut de la cursa, consistent en una espčcie de catifa amb sensors connectats a l’ordinador central. Aquest sistema permet obtenir el temps real de cada participant.

 

L'any 2008, l'Ajuntament de Caldes d'Estrac va recuperar la Cursa Popular, després de quatre anys sense celebrar-ne (la darrera ediciķ va ser la de l’any 2004). En les darreres edicions de la Cursa Popular ha quedat palčs la importāncia d'aquesta prova pel municipi, que desperta el dia de la seva celebraciķ amb una intensa activitat al carrer i el bon acolliment de la poblaciķ a aquesta inciativa. Any rere any. el Centre Atlčtic Laietānia i l'Ajuntament de Caldes organitzen aquesta cursa que compta amb un número creixent de colˇlaboradors en cada ediciķ, entre els quals s'ha de destacar els comerįos i restaurants del poble de Caldes d'Estrac.

 

 

Fotos: Ajuntament de Caldes d'Estrac i Helena Molinos

 


 

La Cursa, en imatges

Notícia sobre la 23a Cursa Popular emesa per m1tv (12 de marį de 2012)

 

 

Informaciķ publicada el 12 de marį de 2012Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05