Pancarta 08
Pancarta 02
Pancarta 01
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Neix “Fent camins”, un projecte d'inserció laboral per recuperar el Parc de Can Muntanyà
Avui s'ha presentat el projecte “Fent camins” que s'adreça específicament a joves amb dificultats d'inserció laboral i social i que a través de l'aprenentatge de l'ofici de jardineria, permetrà donar continuïtat a la tasca iniciada per l'Ajuntament de Caldes de recuperar la vegetació del Parc Muntanyà.

grup fent camins alcaldeL’objectiu del projecte és oferir alguns recursos específics per a joves que fomentin les seves capacitats formatives i ocupacional, emmarcant-los dins l’aprenentatge de l’ofici de jardiner, que es desenvoluparà al Parc Muntanyà, ajudant així a recuperar la seva vegetació. "Fent camins" s’adreça a joves amb altes dificultats d'inserció social i laboral i poca qualificació formativa.

presentació alcalde fent caminsEl taller, que comença la setmana vinent com una prova pilot, tindrà una durada inicial de 3 mesos, amb un màxim de 10 joves usuaris. El 80% de les sessions d’aquest taller és pràctic. La resta  inclou aspectes tècnics de l'ofici de la jardineria (la plantació, el rec, la gespa, la poda,...) i es combinaran també amb 4 sessions de formació i orientació laboral, que impartirà un Mestre de Taller (especialista en jardineria) i una Orientadora Formativa i Laboral, amb la coordinació de l'Ajuntament de Caldes.

fent camins passejada parcEl projecte s’ha presentat avui divendres al Parc Muntanyà, l’indret on es realitzarà el curs. Un autèntic pulmó verd per a Caldes d’Estrac, que  l’Ajuntament està recuperant de forma integral. Hi han assistit l’alcalde, Joaquim Arnó i la regidora de Joventut, Roser Alsina, a més del Coordinador Territorial de Joventut a Barcelona -de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya-, Oriol Martín i el Cap de la Unitat Tècnica de Serveis al Territori de l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona, Joan Vidal.

L’alcalde,  Joaquim Arnó, ha valorat de forma positiva aquest projecte, i ha agraït el suport rebut per part de Diputació i Generalitat. L'alcalde ha destacat que amb el "Fent camins" es dóna continuïtat a la voluntat del govern de recuperar el Parc Muntanyà i ha anunciat que des de l’Ajuntament es treballa actualment per “retornar l’escola-taller que va existir ara fa uns 20 anys a les instal·lacions del parc i que, lamentablement, es va perdre per manca de voluntat de governs anteriors”.

Les sessions del "Fent camins" comencen el proper 15 d’abril fins el 15 de juliol, es desenvoluparan els  dimarts i dijous, de 10 del matí a 2 del migdia, a l'Espai Jove durant la primera hora (de caràcter teòric) i la resta en el propi Parc, de caràcter totalment pràctic.

Informació publicada l'11 d'abril de 2014Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05