Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 01
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Banc del Temps de Caldes: En marxa aquesta iniciativa solidària
L´Entitat, recent creada, ja disposa de local als Baixos de l´Ajuntament i vol ampliar la seva activitat

L´objectiu del Banc del Temps de Caldes d´Estrac és ben clar : “crear una xarxa de relacions i d'intercanvis entre els ciutadans per tal que cap persona senti que ha d´afrontar el seu dia a dia tota sola i que pot comptar amb algun dels seus veïns o veïnes per ajudar-la”. Aquesta xarxa, ara incipient, també ha de servir per cohesionar el teixit social local i potenciar la solidaritat i companyonia entre tots els caldencs i caldenques.

Durant aquest mes d´agost l´Entitat ja s´ha posat en marxa i comença a enregistrar les habilitats, serveis i coneixements que poden oferir i/o rebre els qui en formen part, ja que el tret diferencial més important i bàsic que presenta un Banc és que la moneda de canvi que s´utilitza és la del temps, la de les hores, ja que no hi ha cap mena de transacció econòmica.

logo-bancdeltemps-caldesdestracEl funcionament del Banc és senzill: els usuaris que vulguin participar s'han d´inscriure i fer una entrevista personal per conèixer amb detall les condicions i explicar quins serveis poden oferir i /o quins necessiten rebre. Un cop fet aquest tràmit, l´usuari ofereix el seu temps i aquestes hores queden enregistrades, de manera que, quan ho necessiti pot demanar algun dels serveis que es promoguin dins la xarxa. Per exemple, una persona pot oferir una classe de francès a canvi de que alguna veí se´n cuidi de la seva mascota mentre es troba fora.

La iniciativa, va començar fa més de dos anys en el sí d´una trobada sobre el voluntariat organitzada per l´Ajuntament de Caldes d´Estrac. Poc a poc i a bon pas s´han anat creant els fonaments pel sorgiment de persones altruistes amb ganes de col•laborar i de fer coses pel poble. Els encarregats de l'assessorament i la formació de l´equip gestor ha estat  la fundació Salut i Família, fundació que ha promogut seus de Bancs del Temps a nivell internacional i que coordina els Bancs del Temps de tota Espanya.

Ara s´ha posat en marxa de forma més que activa, gràcies a i l´impuls i aixopluc que se li ha proporcionat des de l´Àrea de Serveis Socials de l´Ajuntament de Caldes i a una subvenció de la Diputació de Barcelona que ha permès contractar un parell de persones a mitja jornada per tal de donar l´empenta que l´entitat necessita per començar a funcionar.

Malgrat aquest suport, l´Helena Gallardo remarca que “la finalitat del Banc del Temps, en cap cas pretén suplir les tasques dels professionals, sinó que tracta de fer un intercanvi d´ajuts entre iguals i de potenciar la solidaritat entre les persones que viuen i conviuen en un mateix espai-poble”. “Ha de quedar clar que Serveis Socials i el Banc del Temps són recursos i entitats del tot independents, sense que això vulgui dir que no puguin col•laborar i ajudar-se mútuament si cal” ha afegit la Responsable de Serveis Socials de l'Ajuntament.

Des de principis d´agost, el Banc del Temps ha obert oficina a la planta baixa de l´Ajuntament (costat Església). L´horari d´atenció és dilluns, dimarts i dijous de 9 a 13 h i dimecres i divendres de 16 a 18h. A més, tothom que estigui interessat pot contactar a l´e-mail: bdt@caldetes.cat o el telèfon: 93.791.04.77.

Informació publicada el 22 d'agost de 2014Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05