Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 07
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
“Visió Fragmentada”, la nova versió del quadre “11 de Setembre” d´Antoni Estruch, es mostra per primera vegada a Caldes d´Estrac.
Durant el mes d´octubre, l'obra, que té les mateixes mides que l´original (2,50 x 4m), podrà ser visitada gratuïtament a la Sala Cultural de Caldes, de dimecres a diumenge, de 10 a 14h i de 17 a 20h

El passat 18 d´octubre, la Sala Cultural de Caldes va acollir l´acte oficial de presentació del nou quadre, que en realitat és una composició de 50 fragments, que va comptar amb moments irrepetibles d´especial brillantor com el procés de construcció del quadre o l´esperat documental del “making off” de l´obra que ha estat realitzada i dirigia per Pep Blay i Miki Martínez. 

caldesdestrac-visió fragmentada- signatura    caldesdestrac-visió fragmentada- mascarell

En la seva intervenció davant els assistents –la majoria dels autors entre ells- , el Conseller Ferran Mascarell a part de valorar positivament la vessant artística de la iniciativa, també va voler deixar constància de que amb gestos com aquests “s´està recuperant la memòria col•lectiva de tot un país”. “Estem intentant construir el Dret a la memòria, a l´expressió democràtica i el dret a imaginar un món millor” va dir, després de felicitar l´Ajuntament i els promotors de la proposta.

Al seu torn, l´alcalde de Caldes d´Estrac, Joaquim Arnó, va explicar la motivació de l´Ajuntament en promoure aquesta original manera d´homenatjar els fets de l´Onze de setembre de 1714, va agrair el paper que han jugat els comissaris de l´exposició i la regidora Beth Segura i va voler de deixar palesa la forta càrrega política del moment que s´està vivint a Catalunya.

Per la seva banda, els comissaris de l´obra Pim Colomer i Sol Mussons, van afirmar de que es tracta d´un petit impuls per la independència emmarcat dins els actes del Tricentenari. Sol Mussons va destacar la singularitat de l´obra i les dificultats tècniques que s´han hagut de superar per transformar el quadre del segle XIX en una visió actualitzada plena de complicitat entre tots els artistes participants. “Estem orgullosos perquè el resultat ha estat espectacular”.

 caldesdestrac-visió fragmentada- arnó    caldesdestrac-visió fragmentada- mussons    caldesdestrac-visió fragmentada- pep

No van caldre més paraules quan els artistes, cridats d´un en un, van anar col•locant en el marc buit que presidia l´escenari,  la seva aportació a l´obra i els espectadors van viure com el quadre anava cobrant vida fins a convertir-se en la desitjada “Visió fragmentada” del quadre d´Antoni Estruch “Onze de setembre”. Un resultat francament espectacular.

visió fragmentada- estruch-composició     caldesdestrac-visió fragmentada- grup     

Jordi Pagès, Arranz-Bravo, Teresa Vall-Palau, Niebla, Carme Sanglas, Narcís Coderch, Roser Oliveras, S.Koyama, Regina Saura, Xevi Solà, Assumpció Mateu, Raimon Sunyer, Jordi Mitjà, Ramon Moscardó i Clara Oliveras són només alguns dels noms que s´han sumat a la iniciativa. En paraules de Beth Segura, regidora de Cultura, els participants “formen part d´una selecció d´artistes catalans de trajectòria reconeguda i és precisament en l´equilibri entre l´excel•lència i la diversitat on es basa l´èxit de l´obra”.

caldesdestrac-visió fragmentada- resultat     visiofragmentada-onzesetembre-estruch-tricentenari

L´acte va comptar amb la gran majoria dels artistes participants i també amb la presència dels regidors caldencs i d´autoritats dels municipis veïns, a més de representants de les entitats i associacions caldenques, tots especialment convidats a l´acte.

Informació publicada el 20 d'octubre de 2014Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05