Pancarta 08
Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
La presentació del POUM desperta un fort interès
Una cinquantena de veïns i veïnes, a títol personal i/o en representació d'entitats i partits polítics assisteixen a la presentació pública que va protagonitzar l´alcalde Joaquim Arnó i l´equip tècnic redactor del Pla.

sessioinf-poum-caldesdestrac-exponentsLa sessió va tenir lloc el passat 16 de gener a l’auditori de “la Fabriqueta” i va servir per donar el tret de sortida al procés participatiu de tots els caldencs i caldenques que desitgin col•laborar i aportar idees i propostes que després seran analitzades i recollides per l’equip tècnic de redactors quan presentin el primer dels documents que han d’elaborar: l’Avanç del POUM.

A la presentació de tot el procés que va fer l’alcalde, Joaquim Arnó, va quedar clar que la revisió del planejament era una d’una necessitat ineludible ja que el vigent Pla General data de 1984. “Des de llavors la normativa general ha canviat, han sorgit nous reglaments, com ara la nova llei d’urbanisme, a la que Caldes s’ha d’adaptar. També les necessitats i plantejaments nostres com a poble són ara diferents que fa trenta anys” - va dir l’alcalde que va insistir en que - “les determinacions que fixi el nou Pla seran fruit de les aportacions de tots i del debat i consens entre tots. Per això ara s’inicia el procés participatiu que des del Govern Municipal voldríem que fos el màxim concorregut possible”.

Per la seva banda, l’equip d’arquitectes redactor del Pla, va exposar les característiques del planejament urbanístic actual de Caldes, punt de partida de la revisió que es farà ara, i també va explicar el procés d’elaboració del POUM, tot insistint en la necessitat de comptar amb la participació ciutadana com una de les eines que més pot garantir que el resultat finals sigui el d’un document útil que fixi les pautes a seguir en l’evolució del municipi en els proper anys.sessioinf-poum-caldesdestrac-public

A resposta de les preguntes dels assistents, Joaquim Arnó va desvincular el nou POUM de les eleccions municipals del maig del 2015. Segons va explicar, el procés es va iniciar ja fa uns anys i si ha trigat a posar-se en marxa ha estat perquè fins a finals del 2014 no es va obtenir el finançament necessari. L’avanç del Pla es presentarà després de les eleccions del maig independentment de qui ostenti l’alcaldia llavors, mentre que el procés complert del nou POUM es preveu que no s’enllesteixi fins ben bé a meitats del 2016.

Sobre aquest punt l’alcalde va explicar que “no s’ha de perdre de vista que el nou POUM s’haurà d’aprovar en varies ocasions pel Plenari de l’Ajuntament i per tant hi haurà temps de sobra per debatre i consensuar els seu contingut i no només entre els partits polítics, sinó entre el conjunt de la ciutadania”.

Es per això que després de la sessió informativa s’han programat dos tallers de treballs oberts a tothom que hi vulgui participar. El primer tindrà lloc aquest 30 de gener a les 19h a “La Fabriqueta” per tractar aspectes de “mobilitat, viabilitat i activitat econòmica” i caldrà fer una inscripció prèvia, a través de l’OAC o del formulari del web municipal .sessioinf-poum-caldesdestrac-apunts

La data del segon taller es concretarà mitjanant els canals municipals acostumats.
L’equip tècnic de redacció del POUM també ha volgut explicitar que els tallers no estan orientats a tractar qüestions particulars. Per aquests temes es podrà acudir als Serveis Tècnics Municipals de l’Ajuntament tots els dijous a la tarda.

D’altra banda tota la informació sobre el POUM es podrà seguir a través del web municipal,  des de l’OAC (Oficina d’Atenció al Ciutadà: 93 791 00 05) i en publicacions periòdiques a la revista municipal “Portada”.

Informació publicada el 19 de gener de 2015Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05