Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
En marxa l´estudi de viabilitat dels projectes d'habitatges socials del Patronat Mercè Torras i Can Vidal
Inclouen també el Casal d´Avis i el nou Consultori Mèdic


Després d´una llarga espera deguda a la lentitud de la tramitació dels ajuts necessaris per a poder redactar els projectes tècnics i econòmics, ambdós projectes han entrat en la fase de definició dels continguts, avaluació dels costos i definició de les actuacions gràcies al suport que finalment s´ha pogut obtenir per part de la Gerència de Serveis d´Habitatge, Urbanisme i Activitats (GSHUA) de la Diputació de Barcelona.

Can Vidal  Merce-torras

Segons la proposta d´estudi que va entrar a l´Ajuntament a finals del mes de febrer d´enguany, pel que fa el Patronat Mercè Torras s´estudiarà una única opció, consistent en bastir-hi habitatge dotacional públic que es destinarà a lloguer social, considerant una altura reguladora de planta baixa més tres plantes superiors, destinant aquesta planta baixa a locals diàfans que es propòsit de l´Ajuntament esdevinguin les instal•lacions del nou Casal d´Avis de Caldes.

   

merce-torras-façana                      

          

                                    merce-torras-plbaixa-entresol              merce-torras-plprimera   


Pel que fa l´edifici de Can Vidal, la proposta inclou dues opcions, una amb habitatges estàndard i l'altre amb habitatge dotacional públic (d´allotjament col•lectiu), ambdues amb ubicació d´un local en planta baixa que, en principi, l´Ajuntament pensa destinar al nous Consultoris Mèdics.

                             can vidal-carrer-planol

 

                           Can-Vidal-planta-baixa

 

                          can-vidal-planta-primera

Per cadascú dels dos edificis que engloba l´Estudi, el contingut del treball que s´ha iniciat inclourà l'avantprojecte arquitectònic (del qual ja hi ha els primers dissenys i plànols), la proposta de gestió i manteniment, la dels accessos d´adjudicació, les vies de finançament i possibles subvencions, el pla econòmic-financer, els estudis jurídics i socials, el termini d´execució i edificació i la descripció de les gestions necessàries per a portar a terme la promoció i posterior explotació dels immobles objectes de l´estudi així com per fer possibles les diferents fonts de finançament.

Està previst que aquest estudi de viabilitat que finança la GSHUA enllesteixi els seus treballs a finals del mes de juny d´enguany, moment a partir del qual es podran iniciar les tasques de concreció i execució dels projectes que dit estudi hagi determinat.

L´alcalde, Joaquim Arnó, s´ha mostrat esperançat en que aquests dos projectes puguin ser realitat durant el proper mandat. “Ha costat moltíssim aconseguir l´ajut necessari per a poder redactar-los, ja hem passat uns anys en què la crisi ha aturat un munt de projectes com aquest per falta de recursos. Ara que per fi hem trobat els fons necessaris procurarem no aturar-nos fins aconseguir que si més no la part principal, la del nou Consultori Mèdic a Can Vidal i la del Casal d´Avis al Patronat Mercè Torres, esdevinguin una realitat".

Arnó ha explicat també que la idea bàsica dels projectes és que els habitatges socials que s´hi han de construir (tres plantes al Patronat  i una vintena a Can Vidal) a més de solucionar el problema de l´accés a la vivenda que puguin tenir algunes famílies de Caldes, també facilitin els fons necessaris per a finançar una part dels projectes, tot i que el pes important d´aquest finançament provindrà d´altres recursos externs sobre els quals l´Ajuntament també porta anys actuant i gestionant.

Informació publicada el 30 de març de 2015Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05