Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 08
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Conclou amb èxit el programa Voluntariat per la llengua
L´acte de cloenda es va celebrar aquest 3 de juny a la Biblioteca Can Milans

150603-voluntaris-llengua-acteDimecres 3 de juny, a la tarda, es va fer l'acte de cloenda de les parelles lingüístiques d'aquest any a la Biblioteca Can Milans de Caldes d'Estrac. Durant la trobada, els participants van explicar com havia estat la seva experiència i la millora aconseguida en la comprensió, l’escriptura i la parla del català. L’acte va concloure amb el lliurament dels diplomes acreditatius de la formació.

Enguany han estat 3 les parelles que han format part del programa que es va iniciar a principis de març. El curs consisteix en 10 trobades on aprenent i voluntari queden per practicar la parla i resoldre dubtes sobre l’idioma.
Ja fa 4 anys que la Biblioteca de Can Milans impulsa aquesta iniciativa. I pels interessats en apuntar-s’hi, cal destacar que el procés d’inscripció és senzill: només cal contactar amb la Biblioteca de Can Milans (telf: 93 791 30 25) i omplir un formulari.

150603-voluntaris-llengua-parellaNoves paraules per la Hikmat

Avui és la novena de les seves trobades. Han quedat al parc de Llavaneres, just davant de l’edifici de Ca l’Alfaro. La Hikmat porta els seus apunts del curs sota el braç i seu al parc, mentre les seves filles juguen. “Tinc la sort de que el Jaume es pot desplaçar de Caldes a Llavaneres, i així podem fer les classes de conversa”.

Jaume Viader, un dels voluntaris de Caldes, explica que ha començat el programa “perquè m’agrada la llengua. Per mi, es l’excusa ideal per practicar el català i repassar aquells detalls que a vegades et generen dubtes”. En Jaume treballa a una botiga de Premià, i “malauradament, tinc poques ocasions de fer servir aquesta llengua”.

Amb algunes precisions del Jaume, la Hikmat explica que gràcies a aquestes classes de conversa ha fet un gran progrés en la seva parla, “he incrementat molt vocabulari, però el Jaume també m’ha ajudat a millorar en l’escriptura, l’accentuació, i la pronúncia”. Orgullosa, la Hikmat explica que en l’acte de cloenda, la gent es va sorprendre molt de tot el que havia après. “Ara, amb la gent que parla català, aprofito per parlar-ne jo també”.
Abans de marxar Viader parla de l’altre vessant del programa, “la llengua és també un nexe importantíssim d’integració. Dominar l’idioma et fa més proper a tots els que t’envolten”.

Segueix llegint:

-Ara és l'hora de parlar català: voluntaris per la llengua [+]

Informació publicada l'11 de juny de 2015Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05