Pancarta 09
Pancarta 12
Pancarta 10
Pancarta 05
Pancarta 08
Pancarta 04
Pancarta 02
Pancarta 01
Pancarta 06
Pancarta 11
Pancarta 07
Pancarta 03
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
El govern caldenc convenį l'oposiciķ per demanar una nova escola per Caldes

esplanada can muntanyā“Amb aquesta peticiķ, tot just comencem a caminar, en un procés que serā llarg”, anunciava l'alcalde, Joaquim Arnķ, en exposar la mociķ que ahir va aprovar la peticiķ oficial a fer efectiva davant el Departament d´Ensenyament de la Generalitat de Cataluunya. “Absolutament tots estem d'acord -govern, oposiciķ, comunitat educativa i Generalitat-, en la necessitat d'un nou centre escolar a Caldes perquč l'edifici de l'actual escola estā molt deteriorat i malmčs, pel pas del temps, i la manca d'inversiķ durant anys”.

L´alcalde va explicar que el govern ha iniciat les negociacions amb el Departament d´Ensenyament, un cop la Generalitat ha constatat la necessitat de dotar Caldes d'un nou centre escolar pel municipi i tenint en compte que la suspensiķ de la tramitaciķ del Pla de les Escoles per part d'Urbanisme, amb el nou planejament urbanístic que aquest organisme proposa, deixa l'actual edifici escolar sense espai per a futures ampliacions.

Joaquim Arnķ responia així a l'oposiciķ del PSC, que va centrar el seu discurs en retreure l'equip de govern el fet de “no haver demanat abans un nou centre escolar i ara es veuen obligats a improvisar”, va explicar la regidora socialista, Rosabel Cantenys.

L'alcalde va recordar que “els primers que van plantejar reformar l'escola i no pas demanar un nou centre escolar van ser vostčs, quan eren el govern, i van plantejar el projecte inicial del Pla de les Escoles, amb un túnel que passava per sota dels dos centres”, puntualitzava Joaquim Arnķ, “ens vam veure obligats a plantejar un Pla diferent que, amb la suspensiķ d'Urbanisme, ja no preveu més espai per ampliar l'escola de Caldes i és la Generalitat qui veu necessāria la construcciķ d'un nou centre”. Joaquim Arnķ va explicar que “a partir d'aquí ens posem a treballar”.


Un possible emplaįament del centre escolar a l'esplanada de Can Muntanyā

esplanada can muntanyāJoaquim Arnķ va manifestar que el nou centre escolar no té un emplaįament definit “haurem de consensuar l'indret en el que hem de construir la nova escola”. Tot i així, sembla que l'indret que compta amb més possibilitats per ubicar el nou centre és l'espai que ara ocupa el canyar de l'esplanada Can Muntanyā. “Es tracta del centre del poble, ben comunicat i que permetria una revitalitzaciķ important de Caldes”.

Cal recordar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va fer pública recentment una sentčncia segons la qual estimava en part el recurs que en el seu moment va interposar la Fundaciķ Adolfo Muntaņá contra l'acord que van prendre, primer, l'Ajuntament de Caldes el 31 de maig de 2004 i, posteriorment, la Comissiķ Territorial d'Urbanisme de Barcelona, a finals de 2005, pel qual es modificava, entre altres qüestions, l'ús residencial de la zona de l'esplanada que s'espedificava en el Pla General de Caldes, per l'hoteler i balneari.

Aquesta anulˇlaciķ feia doncs que entrés en vigor l'anterior Pla i es pugui edificar a l'esplanada. “En el lloc en el que es pot construir habitatges, hotels i balneari, pot ubicar-s'hi perfectament el nou centre escolar”, va manifestar ahir l'alcalde, Joaquim Arnķ.

Informaciķ publicada el 30 de marį de 2010Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05