Pancarta 06
Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 03
Pancarta 09
Pancarta 05
Pancarta 04
Pancarta 01
Pancarta 12
Pancarta 08
Pancarta 10
Pancarta 11
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
El govern caldenc convenç l'oposició per demanar una nova escola per Caldes

esplanada can muntanyà“Amb aquesta petició, tot just comencem a caminar, en un procés que serà llarg”, anunciava l'alcalde, Joaquim Arnó, en exposar la moció que ahir va aprovar la petició oficial a fer efectiva davant el Departament d´Ensenyament de la Generalitat de Cataluunya. “Absolutament tots estem d'acord -govern, oposició, comunitat educativa i Generalitat-, en la necessitat d'un nou centre escolar a Caldes perquè l'edifici de l'actual escola està molt deteriorat i malmès, pel pas del temps, i la manca d'inversió durant anys”.

L´alcalde va explicar que el govern ha iniciat les negociacions amb el Departament d´Ensenyament, un cop la Generalitat ha constatat la necessitat de dotar Caldes d'un nou centre escolar pel municipi i tenint en compte que la suspensió de la tramitació del Pla de les Escoles per part d'Urbanisme, amb el nou planejament urbanístic que aquest organisme proposa, deixa l'actual edifici escolar sense espai per a futures ampliacions.

Joaquim Arnó responia així a l'oposició del PSC, que va centrar el seu discurs en retreure l'equip de govern el fet de “no haver demanat abans un nou centre escolar i ara es veuen obligats a improvisar”, va explicar la regidora socialista, Rosabel Cantenys.

L'alcalde va recordar que “els primers que van plantejar reformar l'escola i no pas demanar un nou centre escolar van ser vostès, quan eren el govern, i van plantejar el projecte inicial del Pla de les Escoles, amb un túnel que passava per sota dels dos centres”, puntualitzava Joaquim Arnó, “ens vam veure obligats a plantejar un Pla diferent que, amb la suspensió d'Urbanisme, ja no preveu més espai per ampliar l'escola de Caldes i és la Generalitat qui veu necessària la construcció d'un nou centre”. Joaquim Arnó va explicar que “a partir d'aquí ens posem a treballar”.


Un possible emplaçament del centre escolar a l'esplanada de Can Muntanyà

esplanada can muntanyàJoaquim Arnó va manifestar que el nou centre escolar no té un emplaçament definit “haurem de consensuar l'indret en el que hem de construir la nova escola”. Tot i així, sembla que l'indret que compta amb més possibilitats per ubicar el nou centre és l'espai que ara ocupa el canyar de l'esplanada Can Muntanyà. “Es tracta del centre del poble, ben comunicat i que permetria una revitalització important de Caldes”.

Cal recordar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va fer pública recentment una sentència segons la qual estimava en part el recurs que en el seu moment va interposar la Fundació Adolfo Muntañá contra l'acord que van prendre, primer, l'Ajuntament de Caldes el 31 de maig de 2004 i, posteriorment, la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona, a finals de 2005, pel qual es modificava, entre altres qüestions, l'ús residencial de la zona de l'esplanada que s'espedificava en el Pla General de Caldes, per l'hoteler i balneari.

Aquesta anul·lació feia doncs que entrés en vigor l'anterior Pla i es pugui edificar a l'esplanada. “En el lloc en el que es pot construir habitatges, hotels i balneari, pot ubicar-s'hi perfectament el nou centre escolar”, va manifestar ahir l'alcalde, Joaquim Arnó.

Informació publicada el 30 de març de 2010Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05