Ajuntament de
Caldes d'Estrac
La celebració del 25è aniversari de l'entitat es va completar amb un concert de jazz i un taller per infants. La programació es tancarà el proper dissabte amb una demostració a la Fabriqueta

170318_bonsais_25_expo.jpg

170318_bonsais_expo25_.jpgMés de 50 bonsais de diferents espècies omplen la sala d'exposicions i el pati exterior de la Fabriqueta des del passat dissabte 18 de març amb motiu de la commemoració del 25è aniversari de l'entitat Amics del Bonsai. A l'interior es poden apreciar els treballs més destacats 170318_bonsais_expo25_int.jpgdels socis de l'entitat, mentre que a l'exterior s'ofereixen uns vint paisatges i boscos, com el jardí zen que es pot apreciar al final del pati, realitzats amb motiu del Dia Internacional dels Boscos que es celebra el 21 de març.

170318_bonsais_expo25_zen.jpgLa mostra, que durarà fins al 26 de març i es pot visitar d'11h a 14h i de 17h a 20h, excepte el 26 que tancarà a les 14h, es va inaugurar el dissabte a les 12h del migdia. L'alcaldessa de Caldes, Rosa Pou, va obrir els parlaments donant la benvinguda a tots els presents i 170318_bonsais_concertelogiant la tasca de l'entitat. Una tasca «plena de bellesa i força, però delicada i discreta» tal i com exigeix l'art de fer bonsais. Al seu torn, David Salvà, regidor de cultura de l'Ajuntament de Caldes, va felicitar l'entitat desitjant que la seva activitat continués com a mínim 25 anys més amb la implicació de les noves generacions. Joan Puig, president de l'associació, va dedicar les seves paraules a donar les gràcies a tots els socis per la seva col•laboració al llarg dels anys, descrivint aquesta afició com una tasca que «dóna vida, és gratificant i un gaudi pels sentits». Finalitzats els parlaments, Pou i Salvà van lliurar un diploma a l’entitat en reconeixement a la seva tasca de practicar i transmetre la disciplina artística mil•lenària i tot seguit Puig va lliurar un obsequi, record del 25è aniversari, a tots els socis. La vetllada va concloure amb un refrigeri per a tots els convidats.

La commemoració del 25è aniversari va continuar durant el dissabte a la nit amb un concert de jazz, obert a tothom, que va omplir la Sala Cultural amb l'actuació del quintet Dulsat-Dotras-Montero, i va finalitzar amb un refrigeri per a tots els espectadors. Diumenge al matí, l'entitat va oferir un taller dedicat a introduir als infants en l'art de treballar els bonsais.

Els actes commemoratius continuaran encara el dissabte 25 de març. A les 11 del matí a la Fabriqueta, tothom està convidat a assistir a una demostració a càrrec del mestre Juanjo Pardo, conservador dels Bonsais del Jardí Botànic de Barcelona que mostrarà als assistents com es treballa un bonsai.

Informació publicada el 20 de març de 2017