Pancarta 07
Pancarta 06
Pancarta 03
Pancarta 12
Pancarta 11
Pancarta 10
Pancarta 02
Pancarta 04
Pancarta 09
Pancarta 08
Pancarta 01
Pancarta 05
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
AGENDA
Dissabte, 24 de març de 2018  -  12 h migdia (*fins al 22-4-2018)
EXPOSICIÓ LA REL DE L´ARBRE ÉS UNA RODA (Els arbres ballen la paraula de Llull)
Inauguració exposició de Perejaume

El títol de la instal·lació prové de “La raïl de l´arbre és una roda”, paraules de Ramon Llull que apareixen en el llibre Començament de medicina. En paraules de Perejaume:

“La sintaxi de tota l´obra de Llull és veritablement forestal, tant per la figura repetida d´arbre amb que imatja i branca els diversos coneixements, com per la manera i la ufana amb què s´hi arboren tota mena de connexions i demostracions analògiques. si hi ha dos elements constitutius en el sistema d´argumentació de l´Art, aquests són sens dubte: les derivacions, en branca i les combinacions en roda -figures giratòries, emmirallaments, cercles relacionals-.

Certament, l'Art s´arbra i roda, tota ella. Per això, la possibilitat de rodar-hi d´arrel resulta tan meravellosa com pràctica. Només així, la coreografia dels arbres, la claredat mecànica de les raons i el desconcert que tot plegat pugui suscitar, arriben a ajustar-se a una possible pretensió general de plantar tots els arbres en roda en tant que línies convergents o divergents d´una mateixa esfera”.

Unes paraules que deixen entreveure com la fusió d´imatge i música esdevé una mena de recitació meditativa que ens retrotreu a principis primordials de la nostra pròpia existència.
El projecte artístic de Perejaume ha contemplat des dels seus inicis un estret vincle amb la natura, viscut en i per la natura, amb el paisatge com a escenari i amb les “manifestacions arbòries”, com ell mateix les anomena, contemplades i presentades amb una gran diversitat, com per exemple, en el seu llibre de poemes “Obreda” (2003), en el qual també recull les seves reflexions continuades sobre la natura i més concretament sobre el bosc que l´envolta a la seva casa-taller del Montnegre.

Lloc: Fundació Palau
Adreça: La Riera, 54
Data: 24 de març de 2018 fins al 22 d'abril de 2018
Durada: Horari habitual del museu
Ho organitza: Fundació Palau i Ajuntament de Caldes d'Estrac
Tipus d'acte: Exposició
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05