Ajuntament de
Caldes d'Estrac
La façana de l´Ajuntament de Caldes es tenyeix de rosa com a símbol de la lluita contra el càncer

dia_mundial_contra_cancerAhir, 4 de febrer, es va conmemorar el dia internacional contra el Càncer amb l’objectiu de conscienciar i informar la població sobre la necessitat de prevenir les malalties oncològiques. És per aquest motiu que la façana de l’Ajuntament de Caldes es va iluminar de color rosa com a símbol de la lluita contra el càncer i de la importància del seu diagnòstic precoç.  

L’objectiu de la jornada és reduir el nombre de morts evitables cada any. Per això es pretén augmentar la conscienciació sobre el càncer entre la població en general i sobre factors tan importants com els estils de vida saludables, detecció precoç, tractament per a tots i la qualitat de vida.

Per què és important el Dia Mundial contra el càncer?


L’epidèmia mundial de càncer és d’enormes dimensions, i es preveu que vagi en augment. Actualment, 8,2 milions de persones al món moren de càncer, xifra que inclou 4 milions de morts prematures (persones en edats compreses entre els 30 i els 69 anys).

A més a més, les desigualtats entre persones de diferents entorns van en augment, especialment en allò referent a la prevenció, el tractament i les cures pal·liatives.

Informació publicada el 5 de febrer de 2018