Pancarta 04
Pancarta 09
Pancarta 11
Pancarta 06
Pancarta 02
Pancarta 07
Pancarta 08
Pancarta 01
Pancarta 12
Pancarta 03
Pancarta 10
Pancarta 05
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
La platja del Kalima aconsegueix per primer cop el guardķ de Bandera Blava i la platja dels Tres Micos es consolida per 11č any consecutiu
Aquest any l'Ajuntament de Caldes ha substituīt el sistema d'abalisament per un de nou amb menor impacte ambiental sobre el fons marí

bandera_blava

platges_caldesDues de les 11 platges guardonades amb Bandera Blava del Maresme de cara a la temporada de bany 2018 pertanyen al nostre municipi. Per primer cop, la Platja del Kalima obté el guardķ de Bandera Blava i la platja dels Tres Micos que aconsegueix renovar la seva posiciķ per 11č any consecutiu. Cal recordar que les dues platges de Caldes d'Estrac conformen un total de 952 metres aproximadament de línia de costa catalana.

fons_maríLa bandera blava és un premi que s'atorga anualment des del 1987 per la Fundaciķ Europea d'Educaciķ Ambiental i l’ADEAC (Associaciķ d’Educaciķ Ambiental i del Consumidor) a platges i ports esportius a nivell nacional que reuneixen una sčrie de condicions ambientals i d'instalˇlacions. 

platges_caldesEls criteris per obtenir la bandera blava es divideixen en quatre āmbits clau: la qualitat de les aigües de bany, la informaciķ i l'educaciķ ambiental, la gestiķ ambiental i la seguretat, serveis i instalˇlacions a la platja.

  

La platja del Kalima es troba ubicada al Passeig del Mar, en un entorn urbā residencial. Pel seu extrem nord, la platja estā limitada per un petit espigķ a l'alįada del passatge de Llevant que llinda amb Arenys de Mar. Per l’extrem sud, en canvi, la platja es troba limitada per l'escullera situada a prop de l'Hotel Colon, que la separa de la platja dels Tres Micos.

L’any passat s’hi van instalˇlar uns aparells de gimnāstica que conviden a gaudir d’ un entorn saludable vora el mar.


La platja dels Tres Micos es troba ubicada al Passeig dels Anglesos. Pel seu extrem nord, la platja es troba limitada per l'escullera davant de l'Hotel Colon, i l’antic Argue de Pescadors que actualment és el Club Nāutic de Caldes d'Estrac que fomenta la prāctica dels esports nāutics. Pel seu extrem sud, la platja limita per la Riera del Gorg, amb el terme municipal de Sant Vicenį de Montalt.


Cada inici de temporada, les platges de L’Ajuntament de Caldes d’Estrac instalˇla el sistema d’abalisament de la zona de bany (2 canals nāutics i de 7 línies de vida). Aquest any s’ha substituīt l’ancoratge tradicional per un nou sistema de menor impacte ambiental sobre el fons marí de les zones de bany. Instalˇlaciķ permanent d’un hābitat de banda litoral per a promocionar l’abalisament sostenible. Al llarg de l'estiu, se’n farā seguiment de comportament i colonitzaciķ d’espčcies amb el conseqüent informe fotogrāfic anual.

Més informaciķ: www.banderaazul.org.


Informaciķ publicada el 15 de maig de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05