Pancarta 02
Pancarta 09
Pancarta 03
Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 04
Pancarta 12
Pancarta 10
Pancarta 06
Pancarta 11
Pancarta 01
Pancarta 05
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
L'Ajuntament de Caldes retira la modificació de crèdit per a millorar la cuina de l'Escola davant la denúncia al Tribunal de Comptes de l'Estat interposada per PdCat al pressupost 2018
L'Ajuntament de Caldes està treballant en un nou plantejament econòmic per desencallar les obres de millora a la cuina de l'Escola Sagrada Família

foto_pleEl ple ordinari celebrat el passat 29 de maig a Caldes d’Estrac va arrancar amb el primer punt de l’Alcaldia que va consistir en donar compte de la sentència judicial de Mare Nostrum, ex-empresa adjudicatària del servei d’escombreries. Tal i com va explicar l’alcaldessa de Caldes, Rosa Pou, la sentència determina que l’empresa ha d’indemnitzar a l’Ajuntament de Caldes amb un import de 17.873 euros.

Dins de l’àrea de l’Alcaldia, es va donar compte també de l’adjudicació del servei de turisme i promoció econòmica a Marta Suñé, del servei d’enginyeria i del servei de dinamització juvenil a l’Espai Jove de Caldes d’Estrac otorgat a la Fundació Pere Tarrés. També es va donar compte de la licitació deserta de les parades P-3 i P-6 del mercat municipal d’abastaments ja que no s'ha presentat cap oferta.

Després, el ple va passar a donar compte de l’aprovació dels Comptes Anuals 2017 Epel Caldes XXI. Rosa Pou va cedir la paraula a Òscar Baró, regidor de Promoció Econòmica, que va detallar els números d’explotació i despeses generades per l’empresa pública, creada durant el govern anterior del PdCat i que regula les plaques fotovoltàiques. Així doncs, Baró, va explicar que l’import nét d’ingressos de l’Epel va ser de 60.526 euros,  i de 41.244 euros entre despeses de l’explotació i amortització del immbolitzat, resultant un import negatiu de -41.244 de la seva explotació.

En l’Àrea d’Hisenda, Rosa Pou, l'alcaldessa de Caldes d’Estrac, va continuar amb el punt que feia referència a la modificació de crèdit 03/2018 que había de servir per a realitzar les obres de la cuina de l’Escola Sagrada Família. Pou va explicar que es decidia retirar la modificació de crèdit acordat per a la realització d'aquestes obres degut a la denúncia que el PdCat ha interposat al Tribunal de Comptes de l’Estat Espanyol pel pressupost de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac del 2018. Pou va explicar que davant d'aquest fet, s’ha hagut d’aturar de manera provisional el projecte de millora de la cuina obligant a fer un replantejament econòmic del pressupost de l’Ajuntament que té com a objectiu desencallar la partida per aquestes obres. En aquest sentit, Miquel González, regidor d’Urbanisme, va apuntar a l’oposició que la “política no es fa judicialitzant-la” i va acusar al PdCat de posar pals a les rodes sense mirar els objectius polítics com és el de millorar l’Escola Sagrada Familia. “Han bloquejat judicialment i administrativament l’Ajuntament de Caldes. M’agradaria que pugés a l’Escola i veiés com la va deixar el seu antic govern”, va afirmar González. Joaquim Arnó, cap de l’oposició, va contestar: “la nostra feina és fiscalitzar la feina que fa aquest govern. Si ho han fet bé, no s’han de preocupar de res".

Rosa Pou va respondre a les paraules d’Arnó dient que “nosaltres estem tranquils perquè des de que estem aquí hem reduït el rati de deute permés”.

Tot seguit i dins l’Àrea d’Acció Social, el ple va aprovar per unanimitat les bases reguladores de subvencions sobre la quota líquida de l’impost sobre béns immobles, corresponents al domicili habitual, a favor de titulars de famílies monoparentals, i convocatòria pel seu atorgament.

Dins l’Àrea d’Urbanisme i Habitatge es va aprovar també per unanimitat el model de comunicació prèvia d’obres i treballs.

Abans de passar a la part de control, es va aprovar per unanimitat la compatibilitat del tècnic de joventut de l'Ajuntament de Caldes amb l’Ajuntament de Sant Cebrià.

Durant la part de control, el grup municipal d’ERC-AM va presentar una moció per a la defensa dels drets de les dones víctimes d’agressions sexuals que va quedar aprovada per unanimitat. Davant de la sentència en el cas de la Manada, aquesta moció exigeix la revisió del Codi Penal per evitar sentències arbitràries, demana també un protocol municipal que identifiqui i previngui les situacions de vulnerabilitat per raó de gènere. En aquest sentit, i segons va explicar Laura Aloy, regidora d’Acció Social de l’Ajuntament, Caldes no té un protocol propi de víctimes de violència i agressió sexual. És per això que es demana participar en les comissions del Consell Comarcal que està portant a terme un protocol d’ajuda i protecció de les víctimes d'agressions sexuals. Tant PdCat com PSC van voler adherirse al manifest.


Després Laura Aloy va llegir la moció que va presentar el Grup Municipal d’ERC-AM per a la protecció del corall vermell al litoral català. Aloy va explicar que a Catalunya l’estat del coral vermell es troba en un estat crític. És per això que aquesta moció insta al ministeri d’Agricultura a respectar la moratòria de 10 anys  de prohibició d’extracció de coral del fons marí feta pel departament de Medi Ambient de la Generalitat. La moció també fa referència a la necessitat de conscienciar als nens i nenes de la importància de la biodiversitat del nostre ecosistema. En aquest sentit, Rosa Pou va afegir que l’Ajuntament de Caldes d’Estrac i l’Escola Sagrada Familia està treballant per acostar els nens i el fons marí del litoral caldenc amb activitats i sortides en barca. En acabat, el grup del PSC i del PdCat van demanar també d’adherir-se al manifest.

Per últim, en el torn de precs i preguntes, uns veïns de Caldes van plantejar un conflicte veïnal. Els veïns van demanar una reunió amb l’Ajuntament amb la finalitat de depurar responsabilitats sobre el conflicte. Reunió que es va portar a terme el passat dilluns 4 de juny a les oficines de l'Ajuntament.

Informació publicada el 5 de juny de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05