Pancarta 06
Pancarta 12
Pancarta 11
Pancarta 05
Pancarta 02
Pancarta 09
Pancarta 01
Pancarta 03
Pancarta 04
Pancarta 08
Pancarta 10
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
L'Ajuntament de Caldes d'Estrac invertirà en la millora del cementiri, del pavelló esportiu, enllumenat públic, del Parc de Muntanyà, pavimentació de carrer, entre d'altres accions previstes
L'Ajuntament finançarà aquestes accions amb part del romanent de tresoreria que es pot utilitzar gràcies a l'estalvi que suposa una politica d'austeritat durant els últims dos anys.

ple_ajuntament_23_juliolEl ple ordinari celebrat el passat 23 de juliol a l'Ajuntament de Caldes d'Estrac va arrancar amb l'aprovació de les actes de les sessions plenàries anteriors. L'acta del ple extraordinari número 12 (de l'11 de desembre de 2017) va quedar sobre la taula i resta pendent d'aprovació degut a una incidència tècnica en la transcripció.

Després i dins l'Àrea d'Hisenda, el ple va passar a l'aprovació de crèdit número 9/2018 pel qual i segons va detallar Òscar Baró, regidor de l'Àrea d'Hisenda i Promoció Econòmica, es canvia el finançament d'algunes inversions previstes per l'exercici 2018. En un principi, aquestes inversions estaven previstes finançar-se gràcies, entre altres ingressos, a la pusvàlua generada per la venta de l'Hotel Colón, però, i tal i com va aclarir Baró, com aquesta venta encara no s'ha produït, les inversions passaran a ser finançades pel romanent de tresoreria. A continuació, el regidor va especificar les inversions citades i el cost associat a les mateixes, de les que destaquen: els arrenjaments al pavelló esportiu, la millora del cementiri, el trasllat de l’Espai Jove, la millora en l'enllumenat públic, les accions al Parc Muntanyà i la pavimentació de carrers. En total, la suma d'aquestes inversions suposa un finançament de 400.000 euros.
Joaquim Arnó, cap de l'oposició a l'Ajuntament, va replicar aquest punt tot argumentant que aquesta modificació de crèdit l'únic que feia era donar-los-hi la raó a ells quan a principis d'any van votar en contra del Pressupost de l'Ajuntament del 2018 ja que, segons ell, "aquell ingrés fruit de la suposada venta del Colón no era garantit".
Miguel Gonzalez, regidor de Medi Ambient, va contestar a les paraules d'Arnó dient que el govern actual no ha fet despeses innecessàries i que gràcies a això disposen de romament de tresoreria per a fer inversions que son necessàries pel poble com és la millora del cementiri (actualment molt malmès), l'arrenjament del Parc Muntanyà que després de la plaga Tomicus que va afectar a tots els boscos del Maresme va deixar el parc en situació molt precària, les obres en el mur de Sant Pere Abantó que representa un problema de seguretat pels veïns o el trasllat de l'Espai Jove al centre de Caldes. Rosa Pou, alcaldessa de Caldes, va agefir que la llei de finançament estatal els permet gastar una part del romanent de tresoreria perquè el rati de deute de l'Ajuntament i el periode de pagament als proveïdors està molt per sota del que marca la llei, i "no era per res així quan vostés governaven". Pou va recordar que en dos anys de gestió del nou govern, s'ha aconseguit baixar el percentatge de deute de l'Ajuntament del 99,6%, tal com el van recollir del govern del PdCat, al 71% com també el temps màxim per pagar els proveidors que és ara de 29 dies en comptes dels 6 mesos en el que es pagava durant el govern del PdCat. Pou va acabar dient que el govern actual té dret a invertir en projectes que "son il·lusionants i necessaris pel poble després d'una política d'austeritat de dos anys que ha servit per netejar els comptes del consistori tal com el van deixar el govern del PdCat".
Òscar Baró, regidor d'Hisenda, va concloure la rèplica tot dient del 1.200.000 euros que hi ha al romanent de tresoreria se n'invertiran 400.000 euros.
Finalment, la modificació de crèdit va quedar aprovada per 6 vots a favor (ERC i PSC) i 4 vots en contra (PdCat).

També dins l'Àrea d'Hisenda i Promoció Econòmica el plenari va donar compte del CONVENI de participació al projecte d'especialització i competitivitat territorial PECT de Mataró Maresme, dins el programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Aquest projecte promou la cooperació local entre administracions del Maresme.
Tot seguir i dins l'Àrea de Serveis Urbans el ple va aprovar per unanimitat les xifres de població. Així doncs i segons va exposar el regidor de Serveis Urbans, Joan Baró, el poble de Caldes té censats 2.824 persones, de les quals el 48,23% son homes i el 51,77 son dones.
Per últim, en el torn de precs i preguntes, es va posar sobre la taula la suposada mala praxis de Proactiva en la gestió de la coordinació del salvament de platges. En aquest sentit, Joan Baró, regidor de Serveis Urbans, va assegurar que s'investigarien les acusacions i la falta de moto aquàtica destinada a salvament que s'assegura des del PdCat. Altres temes que van quedar sobre la taula van ser la falta de rec en determinades zones ajardinades de Caldes i l'estat ruinós de l'Edifici Mercedes Torras situat a la Riera. L'Ajuntament de Caldes va assegurar que estan treballant per desencallar aquests temes.

Informació publicada el 27 de juliol de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05