Pancarta 07
Pancarta 06
Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 12
Pancarta 11
Pancarta 03
Pancarta 04
Pancarta 09
Pancarta 02
Pancarta 05
Pancarta 10
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
L'Ajuntament de Caldes d'Estrac invertirā en la millora del cementiri, del pavellķ esportiu, enllumenat públic, del Parc de Muntanyā, pavimentaciķ de carrer, entre d'altres accions previstes
L'Ajuntament finanįarā aquestes accions amb part del romanent de tresoreria que es pot utilitzar grācies a l'estalvi que suposa una politica d'austeritat durant els últims dos anys.

ple_ajuntament_23_juliolEl ple ordinari celebrat el passat 23 de juliol a l'Ajuntament de Caldes d'Estrac va arrancar amb l'aprovaciķ de les actes de les sessions plenāries anteriors. L'acta del ple extraordinari número 12 (de l'11 de desembre de 2017) va quedar sobre la taula i resta pendent d'aprovaciķ degut a una incidčncia tčcnica en la transcripciķ.

Després i dins l'Ārea d'Hisenda, el ple va passar a l'aprovaciķ de crčdit número 9/2018 pel qual i segons va detallar Ōscar Barķ, regidor de l'Ārea d'Hisenda i Promociķ Econōmica, es canvia el finanįament d'algunes inversions previstes per l'exercici 2018. En un principi, aquestes inversions estaven previstes finanįar-se grācies, entre altres ingressos, a la pusvālua generada per la venta de l'Hotel Colķn, perō, i tal i com va aclarir Barķ, com aquesta venta encara no s'ha produīt, les inversions passaran a ser finanįades pel romanent de tresoreria. A continuaciķ, el regidor va especificar les inversions citades i el cost associat a les mateixes, de les que destaquen: els arrenjaments al pavellķ esportiu, la millora del cementiri, el trasllat de l’Espai Jove, la millora en l'enllumenat públic, les accions al Parc Muntanyā i la pavimentaciķ de carrers. En total, la suma d'aquestes inversions suposa un finanįament de 400.000 euros.
Joaquim Arnķ, cap de l'oposiciķ a l'Ajuntament, va replicar aquest punt tot argumentant que aquesta modificaciķ de crčdit l'únic que feia era donar-los-hi la raķ a ells quan a principis d'any van votar en contra del Pressupost de l'Ajuntament del 2018 ja que, segons ell, "aquell ingrés fruit de la suposada venta del Colķn no era garantit".
Miguel Gonzalez, regidor de Medi Ambient, va contestar a les paraules d'Arnķ dient que el govern actual no ha fet despeses innecessāries i que grācies a aixō disposen de romament de tresoreria per a fer inversions que son necessāries pel poble com és la millora del cementiri (actualment molt malmčs), l'arrenjament del Parc Muntanyā que després de la plaga Tomicus que va afectar a tots els boscos del Maresme va deixar el parc en situaciķ molt precāria, les obres en el mur de Sant Pere Abantķ que representa un problema de seguretat pels veīns o el trasllat de l'Espai Jove al centre de Caldes. Rosa Pou, alcaldessa de Caldes, va agefir que la llei de finanįament estatal els permet gastar una part del romanent de tresoreria perquč el rati de deute de l'Ajuntament i el periode de pagament als proveīdors estā molt per sota del que marca la llei, i "no era per res així quan vostés governaven". Pou va recordar que en dos anys de gestiķ del nou govern, s'ha aconseguit baixar el percentatge de deute de l'Ajuntament del 99,6%, tal com el van recollir del govern del PdCat, al 71% com també el temps māxim per pagar els proveidors que és ara de 29 dies en comptes dels 6 mesos en el que es pagava durant el govern del PdCat. Pou va acabar dient que el govern actual té dret a invertir en projectes que "son ilˇlusionants i necessaris pel poble després d'una política d'austeritat de dos anys que ha servit per netejar els comptes del consistori tal com el van deixar el govern del PdCat".
Ōscar Barķ, regidor d'Hisenda, va concloure la rčplica tot dient del 1.200.000 euros que hi ha al romanent de tresoreria se n'invertiran 400.000 euros.
Finalment, la modificaciķ de crčdit va quedar aprovada per 6 vots a favor (ERC i PSC) i 4 vots en contra (PdCat).

També dins l'Ārea d'Hisenda i Promociķ Econōmica el plenari va donar compte del CONVENI de participaciķ al projecte d'especialitzaciķ i competitivitat territorial PECT de Matarķ Maresme, dins el programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Aquest projecte promou la cooperaciķ local entre administracions del Maresme.
Tot seguir i dins l'Ārea de Serveis Urbans el ple va aprovar per unanimitat les xifres de poblaciķ. Així doncs i segons va exposar el regidor de Serveis Urbans, Joan Barķ, el poble de Caldes té censats 2.824 persones, de les quals el 48,23% son homes i el 51,77 son dones.
Per últim, en el torn de precs i preguntes, es va posar sobre la taula la suposada mala praxis de Proactiva en la gestiķ de la coordinaciķ del salvament de platges. En aquest sentit, Joan Barķ, regidor de Serveis Urbans, va assegurar que s'investigarien les acusacions i la falta de moto aquātica destinada a salvament que s'assegura des del PdCat. Altres temes que van quedar sobre la taula van ser la falta de rec en determinades zones ajardinades de Caldes i l'estat ruinķs de l'Edifici Mercedes Torras situat a la Riera. L'Ajuntament de Caldes va assegurar que estan treballant per desencallar aquests temes.

Informaciķ publicada el 27 de juliol de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05