anims
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
L’exposició Chapeau! de Casas i Picasso a Balenciaga i Pertegaz ja es pot veure a la Fundació Palau
La inauguració es va celebrar  el 26 de gener a les 12h del matí
Fotografies de Jordi Parra
Fotografies de Jordi Parra

Aquest dissabte 26 de gener ha tingut lloc la inauguració de l’exposició Chapeau! que va comptar amb la presencia del diputat de Cultura, Oriol Lladó, el comissari de l’exposició, Josep Casamartina, la directora de la Fundació Palau, Maria Choya, l’alcaldessa de Caldes, Rosa Pou i el regidor de Cultura, David Salvà.

190130_chapeau-parra_parlaments190130_chapeau-parra_detallA les 12h, la recepció de la Fundació Palau s’omplia d’espectadors fins al darrer racó. Molts dels assistents abillats amb un barret al cap, gest de complicitat amb la pròpia exposició. Pou va obrir els parlaments, donant la benvinguda a tots els presents. Tot seguit va prendre la paraula Lladó, que va homenatjar a la fundació per la seva empenta, i per dur a terme iniciatives “fresques, interessants i ambicioses”. Al seu torn, Choya va 190130_chapeau-parra_generalexplicar que Chapeau! té vocació de ser itinerant i que ha estat també l’oportunitat de treure a la llum algunes peces guardades com els gravats d’Ismael Smith. Casamartina va ser l’encarregat de tancar els parlaments explicant detalladament les parts que formen part de l’exposició que es podrà visitar fins el 9 de juny.

Chapeau! De Casas i Picasso a Balenciaga a Pertegaz és la primera exposició de barrets, amb caràcter retrospectiu i amb una certa identitat, muntada mai en un museu o institució de l’Estat espanyol. És una producció de la Fundació Palau, amb la col•laboració de la Fundació Antoni de Montpalau, i el suport de moltes institucions públiques i de la Fundació Banc Sabadell.

Es tracta d’una revisió del món dels barrets al llarg del segle XX i fins l’actualitat, muntada a partir del fons de la Col•lecció Antoni de Montpalau, que dirigeix Casamartina, amb prop de 250 barrets, masculins i femenins, molts dels quals encara no s’havien presentat mai fins ara, a més de documentació i dibuixos originals, i amb una part dedicada a la presència dels barrets en el món de l’art, amb obres de Ramon Casas, Picasso, Ricard Opisso, Pablo Gargallo, Ismael Smith, Antoni Tàpies, Joan Ponç, Joan Brossa, Pep Duran o Antoni Bernad entre d’altres, procedents dels fons de la Fundació Palau, el Museu Picasso de Barcelona, la Col•lecció Banc Sabadell, la Fundació Rocamora, Palau Antiguitats, i diverses col•leccions particulars.

Informació publicada el 30 de gener de 2019Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05