Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
La ploma de Can Milans presenta: La força del pèsol
Un text de Pilar Oliva

190303_tapa_b

Sembla mentida, miro cap enrere  i no em puc creure de la manera que ha canviat la meva vida.

La meva família em mirava com si no hi toqués quan em vaig apuntar a Masterchef; era la meva il·lusió, sempre he cuinat bé i volia presumir davant tothom de les meves habilitats.

Vaig ser concursant un temps; no vaig guanyar no, però vaig aconseguir passar prou programes com per fer pràctiques a restaurants. La restauració de Caldes d’ Estrac em va acollir molt amablement i em van oferir un stage en els seus restaurants.

La varietat de plats amb pèsols és molt gran, estofats, amb carxofes (els meus preferits, com els feia la meva mare), amb sípia, amb faves i porro, puré de pèsols amb pernil, caneló de pèsols, amb botifarra negra, amb seitan, truita de pèsols,...

Vaig aprendre molt, vaig veure com s’ organitzava una cuina, com emplatar, màquines per pelar pèsols i sempre, sempre, treballant amb el pèsol de la floreta, el nostre, el de Caldes.

La meva sorpresa va ser que vaig començar a buscar feina com a cuinera... i me la van donar!!!!

El meu currículum era bo i de mica en mica vaig poder anar deixant la meva antiga feina i començar a treballar de manera puntual, fent alguna substitució, per restaurants, cada cop una miqueta millors i cada cop més coneguts per la qualitat dels seus plats.

I ara aquesta oportunitat , un restaurant a Madrid, cèntric diuen, amb bona clientela, funcionàries que volen un dinar una mica especial, passavolants, buscadors de joies culinàries, tota mena de persones que volen menjar el millor possible a un preu relativament raonable.

Està al costat del Tribunal Suprem, implica que passa molta gent, de divers nivell econòmic i el que és més important amb diferents estats anímics. No és el mateix tenir un judici guanyat o un a punt de perdre.

Em van dir que la seva especialitat eren els “judiones” de la granja, i el “cocido” clar. I jo vinga a provar receptes i variacions de la manera de cuinar aquests aliments.

Tenia èxit, sóc una molt bona cuinera, els plats me’ls demanaven molt, però mica en mica vaig començar a afegir plats de pèsols, primer un guisadet, després amb sípia, després puré amb trossets de pernil, en amanida i clar un bon plat de pèsols i escarxofes. Sempre de la Floreta.

De mica en mica i sempre a través del pèsol, veig com advocats, jutges , fiscals i tota mena de gent estan canviant de gust, demanen el pèsol de la floreta i de mica en mica el pèsols va fent que les maneres de pensar siguin més obertes, més generoses i més simpàtiques amb els pèsols polítics.

La força del pèsol és discreta però imparable.


“La ploma de Can Milans” és una iniciativa que neix amb l´objectiu de publicar textos creatius amb Caldes d´Estrac de teló de fons. Aquest espai ha estat possible gràcies a la iniciativa de diversos escriptors amateurs que han participat durant dos anys en els Tallers d´Escriptura Creativa organitzats a la biblioteca i amb el suport de l´Àrea de Cultura. 

Informació publicada l'1 d'abril de 2019Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05