Pancarta 09
Pancarta 12
Pancarta 10
Pancarta 02
Pancarta 11
Pancarta 01
Pancarta 03
Pancarta 04
Pancarta 05
Pancarta 06
Pancarta 07
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Caldes inaugurarā un nou punt turístic a l´esplanada de Can Muntanyā que tindrā com a protagonista una antiga premsa de vi restaurada durant el darrer any
L´acte s´emmarcarā dins de la Festa Major de Santa Llúcia i en la presentaciķ del programa de commemoraciķ dels 800 anys de la fundaciķ de la vila

Festa Major 19_800 anysEl dissabte 14 de desembre Caldes té una cita amb el llegat vinícola, etnolōgic i cultural de la vila. A les 11h, la Fundaciķ Palau acollirā la presentaciķ del programa de commemoraciķ dels 800 anys de la fundaciķ de Caldes inaugurarā un nou punt turístic a l’esplanada de Can Muntanyā que tindrā com a protagonista una antiga premsa de vi restaurada durant el darrer any.

L’acte s’emmarcarā dins de la Festa Major de Santa Llúcia i en la presentaciķ del programa de commemoraciķ dels 800 anys de la fundaciķ de la vila
la vila, que organitza la Comissiķ ciutadana Caldes d’Estrac, 800 anys d’histōria, i que comptarā amb la presčncia de l’alcaldessa de Caldes, Rosa Pou, del Director de l’Arxiu Comarcal del Maresme, Alexis Serrano i d’Albert Batlle, membre de la Comissiķ Ciutadana Caldes d’Estrac, 800 anys d’histōria.

Un cop feta la presentaciķ, a les 12h, la comitiva es traslladarā a l’esplanada de Can Muntanyā per fer la inauguraciķ d’un nou punt turístic a Caldes d’Estrac que exhibirā una antiga premsa de vi origināria de la finca “Can Paianu” i que estarā situada a la zona de gespa de l’esplanada.

La premsa va ser cedida a l’Ajuntament el 2018 per Roman Ortega i Nādia Tarrida,
a qui l’Ajuntament vol fer un agraīment públic per la donaciķ, i durant aquest any
s’ha procedit a la seva restauraciķ amb l’empresa Restauracions Arquitectōniques i la colˇlaboraciķ de l’entitat Arrels Cultura, implicada des del primer moment en el projecte i la recuperaciķ de la memōria histōrica i cultural de la vila.

“Amb aquest nou faristol se suma a la ruta histōrica de Caldes, i d’alguna manera és un record viu de les famílies de Caldes que treballaven les seves vinyes per obtenir vi. Un homenatge a la pagesia”, ha explicat el regidor de Cultura, David Salvā.

L’acte finalitzarā amb una degustaciķ de vins del Maresme a cārrec de Ca l’Adela
a preus populars, on s’estrenaran les copes commemoratives dels 800 anys de la
fundaciķ de Caldes.

Informaciķ publicada el 9 de desembre de 2019Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05