Pancarta 08
Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Dissabte 8 de febrer: taula rodona sobre la història de Caldes
L´activitat s´inclou en la programació d´actes de commemoració dels 800 anys de la fundació de Caldes d´Estrac

800_taula_febrerEn el marc de la celebració del 800 aniversari de Caldes d'Estrac (1219-2019) que s'inicià el passat mes de desembre s'ha organitzat una taula rodona sobre la història d'aquesta població maresmenca reconeguda per les seves aigües termals.

L'acte estarà moderat pel director de l'Arxiu Comarcal del Maresme i historiador Alexis Serrano, i comptarà amb les intervencions d'Albert Batlle, el Dr. Enric Subiñà i el Dr. Xavier Soldevila.
El Dr. Soldevila, llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Girona (1991) i diplomat en Teologia per l’Institut de Teologia de Girona, versarà sobre el poblament i l’organització al Maresme al terme de Montpalau i vescomtat de Cabrera, bisbat i comtat de Girona (Alt Maresme) vers el 1219.

El Dr. Subiñà, Doctor en Història Medieval per la Universitat de Barcelona i havia guanyador del Premi Burriac tractarà sobre el poblament i l’organització al Maresme al terme del castell de Mata, comtat i bisbat de Barcelona (Maresme Central) vers el 1219. 

El Sr. Albert Batlle, historiador local, glossarà sobre la primera separació jurisdiccional de la quadra de Caldes respecte al terme del castell de Mata antecedent més clar de la ulterior demarcació municipal.

L’àrea de Cultura vol que aquesta sigui una ocasió de celebrar la història, i de conèixer amb més profunditat les arrels de tots els caldencs i caldenques. És per això que s’anima a tothom  a participar, tot agraïnt l’esforç de la Comissió Ciutadana: Caldes d'Estrac 800 anys d'Història.

Més informació [+]

Informació publicada el 4 de febrer de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05