Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 02
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
El ple ordinari del 27 de gener aprova una moció conjunta sobre l´adopció dels treballs urgents per garantir la seguretat davant el risc que representa l'immoble del Patronat Mercedes Torres
Durant la sessió també es va aprovar l´Ordenança Municipal de Transparència i Administració Electrònica, la modificació de l´ordenança que regula la publicitat a les instal•lacions municipals, i una moció de rebuig contra la JEC

ple_ord_270120_foto

Un dels temes més destacats durant la sessió plenària ordinària celebrada el 27 de gener a les 20h a la Sala Cultural, va ser l’aprovació de la moció conjunta sobre l'adopció dels treballs urgents per garantir la seguretat de les persones i béns davant el greu risc imminent de l'immoble C/El Callao 13, cantonada C/La Riera (més conegut com el Patronat Mercedes Torres).

El regidor d’Urbanisme, Miquel González, va llegir la moció, on s’exposava les diferents conclusions dels informes de les inspeccions dels Serveis Municipals des del 2011 fins l’actualitat i d’on és conclou que l’immoble presenta un estat de ruïna tècnica, amb enfonsaments i elements deteriorats, i amb la conseqüent prohibició de qualsevol tipus d’accés a l’edifici. Davant d’aquesta situació, la moció feia una proposta de valoració d’enderrocament de l’immoble.
González va destacar el fet de que durant el temporal viscut el mes de gener, els bombers van haver d’actuar per evitar situacions de perill o de col•lapse, ja que l’edifici està situat en un lloc cèntric de Caldes, i a més suporta línies de comunicació.

Els grups municipals de JUNTS i GdE van demanar continuar estant implicats en tot el procés, i formar part de les decisions que es prenguin al respecte.
Al seu torn, l’alcaldessa, Rosa Pou, va explicar la disposició de tot l’equip de govern a mantenir a tots els grups municipals al corrent i fer reunions conjuntes per prendre les decisions oportunes.

La moció es va aprovar per unanimitat amb 10 vots a favor de totes les forces polítiques, l’alcaldessa es va abstenir per ser membre del Patronat, i , per tant , part implicada.

Seguint l’ordre del dia, el primer punt que es va tractar va ser el de la modificació de l'Ordenança Fiscal Reguladora de la publicitat a les instal·lacions municipals. El regidor de Promoció Econòmica, Freddy Freixas, va exposar que l’ordenança era de novembre del 2011 i era primordial fer-hi una actualització per donar resposta a diferents sol·licituds de grans anunciants a les afores de Caldes d’Estrac. La modificació diferencia tres categories: la senyalització d’establiments a través de les plaques metàl·liques, la publicitat en les instal·lacions municipals, i per últim, en el terreny de domini públic local. Freixas va explicar que les noves taxes estan a preu de mercat i son equiparables a d’altres poblacions del Maresme.

Tant el grup de JxC com el de GdE van mostrar el seu desacord. Des de JxC, Elisabeth Segura, va afirmar que a Caldes no hi ha la mateixa situació que en altres pobles del voltant i que no troben que sigui una bona mesura per dinamitzar el comerç. GdE va esgrimir les mateixes raons i van apuntar que si es feia una reducció de les taxes poden arribar a estar a favor.

Freixas va replicar que com a ordenança, es un ent que es viu i dinàmic, oberta a modificacions sempre tenint com a objectiu la millora de la promoció econòmica dels establiments de Caldes d’Estrac.  Va recalcar que amb aquest sistema es podrà regular la cartelleria i revertir aquestes en el seu manteniment, així és contribuirà a la coherència de tot el conjunt al municipi.

La moció es va aprovar amb vuit vots a favor d’ERC i del PSC, i els tres vots en contra de JxC i GdE.

En tercer lloc, es va debatre l’aprovació definitiva de l’Ordenança Municipal de Transparència i Administració Electrònica, encaminada a donar més facilitats als ciutadans, incorporant noves mesures en la protecció de dades, millorant l’accessibilitat i la visibilitat de la informació. L’Ordenança es va aprovar per unanimitat.

El darrer dels punts va ser l’aprovació d’una moció d’ERC i de JUNTS contra la resolució de la JEC d’inhabilitar Quim Torra i a favor de posar en llibertat als presos polítics i en defensa del dret a decidir l’autodeterminació.
El PSC va explicar que “en tractar-se d’un tema al marge dels interessos municipals” no votarien la moció. GdE va replicar que ells defensaven la llibertat d’expressió i es van mostrar a favor, igual que JUNTS.

Finalment la moció es va aprovar amb 8 vots a favor d’ERC, JUNTS i GdE, i tres abstencions del PSC.

La sessió es va tancar amb l’habitual torn de precs i preguntes.

Escoltar el ple [+]

Informació publicada el 7 de febrer de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05