Pancarta 06
Pancarta 09
Pancarta 01
Pancarta 03
Pancarta 07
Pancarta 10
Pancarta 12
Pancarta 02
Pancarta 04
Pancarta 08
Pancarta 05
Pancarta 11
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Caldes d´Estrac: 800 anys
La taula rodona del 8 de febrer aprofundeix en els orígens de la vila

800_taula_febrer

800_taula_febrerEl dissabte 8 de febrer, l’Ārea de Cultura de l’Ajuntament, en col•laboraciķ amb la Comissiķ Ciutadana dels 800 anys, van organitzar una taula rodona amb l’objectiu de donar a cončixer i aprofundir en la histōria de Caldes d’Estrac, que aquest any té una especial rellevāncia ja que s’acompleixen 800 anys des de la fundaciķ de la vila, en el 1219.

800_taula_febrerMés de 60 persones van assistir a la Sala Cultural, i l’esdeveniment va comenįar a les 18h segons el previst, amb les paraules d’Alexis Serrano, director de l’Arxiu Comarcal del Maresme, que es va encarregar de fer la presentaciķ i de moderar l’acte.

A continuaciķ va prendre la paraula el Dr. Xavier Soldevila, Llicenciat en Geografia i Histōria per la Universitat de Girona (1991) i diplomat en Teologia per l’Institut de Teologia de Girona, que va oferir una visiķ panorāmica de la Catalunya del 1.200, i del poblament i l’organitzaciķ al Maresme al terme de Montpalau i vescomtat de Cabrera, bisbat i comtat de Girona (Alt Maresme).

El Dr. Enric Subiņā, Doctor en Histōria Medieval per la Universitat de Barcelona, va centrar la seva pončncia en el poblament i l’organitzaciķ al Maresme al terme del castell de Mata, comtat i bisbat de Barcelona (Maresme Central), arribant fins a l’any 1400.

Finalment, Albert Batlle, historiador local, va parlar sobre la primera separaciķ jurisdiccional de la quadra de Caldes respecte al terme del castell de Mata, el primer indici del que seria la futura demarcaciķ municipal. Batlle es va centrar en la figura de Pere Grony, ciutadā barceloní al que l’any 1219 se li va cedir el que avui anomenaríem “Dalt de Caldes”, per a que construís un asil aprofitant les aigües termals.

Després de la intervenciķ de Batlle, Serrano va donar peu a que el públic assistent pogués aclarir els dubtes sobre la histōria de Caldes, creant així un diāleg directe entre els ponents i els espectadors on van sortir temes com la funciķ de les torres o l’origen dels primers pobladors de la vila.

L’acte va finalitzar amb un pica-pica per a tots els participants on es va poder continuar analitzant la histōria de Caldes en un to distčs. Des de l’Ārea de Cultura, s’ha celebrat que aquesta trobada despertés tant d’interčs i curiositat en els assistents especialment en el marc de celebraciķ dels 800 anys d’histōria de Caldes.

Informaciķ publicada el 14 de febrer de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05