Pancarta 07
Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Els ajuntaments i l´ORGT arriben a un acord per prendre noves mesures extraordinàries davant la situació d´alarma del COVID-19
Les mesures proposen diferents solucions, des d´ajornaments a fraccionaments dels tributs, fins a serveis telemàtics per als ciutadans.

informaticaL’ORGT (Organisme de Gestió Tributària) en acord amb els Ajuntaments han adoptat una sèrie de mesures extraordinàries de caràcter tributari amb l’objectiu de fer front a l’impacte econòmic i social del COVID-19.

Aquestes mesures agafen diferents àmbits entre els que destaquen, en primer lloc la recaptació voluntària:

-Els terminis de pagament en voluntària de les liquidacions que es troben en període de cobrament el dia 18 de març han estat ampliats fins el 30 d’abril de 2020.
- Els terminis de pagament en voluntària de liquidacions que s’hagin iniciat amb posterioritat al 18 de març s’han ampliat fins el 20 de maig de 2020.
- Padrons de l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica, taxes i preus públics que
actualment es troben en període voluntari de pagament, el cobrament s’ajorna fins l’1 de juny.

L’objectiu és demorar el càrrec en compte per a aquells contribuents que tinguin domiciliat el seu pagament, i facilitar el compliment de l’obligació de pagament als que no l’hagin domiciliat.

En segon lloc, els fraccionaments i ajornaments, el termini dels quals s’ha vist ampliat d’acord amb el següent detall:

- Ajornaments o fraccions, concedits abans del 18 de març de 2020, amb data de venciment entre el 18 de març i el 30 d’abril de 2020: el seu venciment es produirà el 30 d’ abril de 2020.
- Ajornaments o fraccions, concedits després del 18 de març de 2020, el seu venciment es produirà el 20 de maig de 2020.
En quant a l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), de moment es mantenen els períodes de pagament i dates per als pagaments domiciliats. En el cas dels no domiciliats aquest té data d’inici 4/5/2020, i final el 6/7/2020.


200327_Cartell_decret_d_alarma._orgt.jpgRespecte a l’atenció als contribuents, s’està efectuant a través dels següents canals:

- Telemàtica (www.orgt.diba.cat)
- Correu electrònic, a l’adreça: orgt.atenciociutadana@diba.cat, a través de la qual es podrà rebre i contestar consultes.

- Per telèfon, trucant al 93 202 029 802

Addicionalment, l’Ajuntament de Caldes ampliarà la bossa d'ajudes socials i  farà una bonificació als bars i restaurants per l'ocupació de les terrasses pel període de temps en el que hagi estat vigent l'Estat d'alarma.

D’altra banda, cal destacar algunes de les mesures que s’estan duent a terme des del Govern de la Generalitat, com la posada en marxa de la línia de finançament “ICF-Avalis liquiditat”, dotada de 750 milions d’euros en avals de l’Institut Català de Finances i d’Avalis de Catalunya, SGR, que permetran formalitzar préstecs per un total de fins a 1.000 milions d’euros.

Recordem també l’ajut que s’ha posat en marxa des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, en forma de prestació econòmica, de fins a 2.000 euros per a les persones treballadores autònomes –persona física-, que acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació com a conseqüència dels efectes del coronavirus en la seva activitat econòmica, i sempre que figurin d'alta en activitats de les que les autoritats sanitàries han decretat el tancament i no disposin d'altres fonts alternatives d'ingressos.

Es podrà demanar a partir del dia 1 d'abril de 2020, ja que per acreditar les pèrdues econòmiques es compararan els ingressos del març de 2020 amb els de març de 2019 i, per tant, és necessari esperar a final de mes.

Des de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac es recorda a la ciutadania que es mantingui atenta als comunicats oficials i l'anunci de noves mesures que en els propers dies puguin decretar les autoritats competents de l'Administració general, Govern central i la Generalitat de Catalunya en funció de l’evolució de la situació.

En funció d’aquestes mesures i dels nous esdeveniments, l'Ajuntament seguirà valorant altres possibles mesures per alleugerir l'economia dels vilatans els propers mesos.

Informació publicada el 25 de març de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05