quedeu-vos a casa
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Els ajuntaments i l´ORGT arriben a un acord per prendre noves mesures extraordināries davant la situaciķ d´alarma del COVID-19
Les mesures proposen diferents solucions, des d´ajornaments a fraccionaments dels tributs, fins a serveis telemātics per als ciutadans.

informaticaL’ORGT (Organisme de Gestiķ Tributāria) en acord amb els Ajuntaments han adoptat una sčrie de mesures extraordināries de carācter tributari amb l’objectiu de fer front a l’impacte econōmic i social del COVID-19.

Aquestes mesures agafen diferents āmbits entre els que destaquen, en primer lloc la recaptaciķ voluntāria:

-Els terminis de pagament en voluntāria de les liquidacions que es troben en període de cobrament el dia 18 de marį han estat ampliats fins el 30 d’abril de 2020.
- Els terminis de pagament en voluntāria de liquidacions que s’hagin iniciat amb posterioritat al 18 de marį s’han ampliat fins el 20 de maig de 2020.
- Padrons de l’Impost sobre vehicles de tracciķ mecānica, taxes i preus públics que
actualment es troben en període voluntari de pagament, el cobrament s’ajorna fins l’1 de juny.

L’objectiu és demorar el cārrec en compte per a aquells contribuents que tinguin domiciliat el seu pagament, i facilitar el compliment de l’obligaciķ de pagament als que no l’hagin domiciliat.

En segon lloc, els fraccionaments i ajornaments, el termini dels quals s’ha vist ampliat d’acord amb el següent detall:

- Ajornaments o fraccions, concedits abans del 18 de marį de 2020, amb data de venciment entre el 18 de marį i el 30 d’abril de 2020: el seu venciment es produirā el 30 d’ abril de 2020.
- Ajornaments o fraccions, concedits després del 18 de marį de 2020, el seu venciment es produirā el 20 de maig de 2020.
En quant a l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), de moment es mantenen els períodes de pagament i dates per als pagaments domiciliats. En el cas dels no domiciliats aquest té data d’inici 4/5/2020, i final el 6/7/2020.


200327_Cartell_decret_d_alarma._orgt.jpgRespecte a l’atenciķ als contribuents, s’estā efectuant a través dels següents canals:

- Telemātica (www.orgt.diba.cat)
- Correu electrōnic, a l’adreįa: orgt.atenciociutadana@diba.cat, a través de la qual es podrā rebre i contestar consultes.

- Per telčfon, trucant al 93 202 029 802

Addicionalment, l’Ajuntament de Caldes ampliarā la bossa d'ajudes socials i  farā una bonificaciķ als bars i restaurants per l'ocupaciķ de les terrasses pel període de temps en el que hagi estat vigent l'Estat d'alarma.

D’altra banda, cal destacar algunes de les mesures que s’estan duent a terme des del Govern de la Generalitat, com la posada en marxa de la línia de finanįament “ICF-Avalis liquiditat”, dotada de 750 milions d’euros en avals de l’Institut Catalā de Finances i d’Avalis de Catalunya, SGR, que permetran formalitzar préstecs per un total de fins a 1.000 milions d’euros.

Recordem també l’ajut que s’ha posat en marxa des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, en forma de prestaciķ econōmica, de fins a 2.000 euros per a les persones treballadores autōnomes –persona física-, que acreditin una reducciķ drāstica i involuntāria de la seva facturaciķ com a conseqüčncia dels efectes del coronavirus en la seva activitat econōmica, i sempre que figurin d'alta en activitats de les que les autoritats sanitāries han decretat el tancament i no disposin d'altres fonts alternatives d'ingressos.

Es podrā demanar a partir del dia 1 d'abril de 2020, ja que per acreditar les pčrdues econōmiques es compararan els ingressos del marį de 2020 amb els de marį de 2019 i, per tant, és necessari esperar a final de mes.

Des de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac es recorda a la ciutadania que es mantingui atenta als comunicats oficials i l'anunci de noves mesures que en els propers dies puguin decretar les autoritats competents de l'Administraciķ general, Govern central i la Generalitat de Catalunya en funciķ de l’evoluciķ de la situaciķ.

En funciķ d’aquestes mesures i dels nous esdeveniments, l'Ajuntament seguirā valorant altres possibles mesures per alleugerir l'economia dels vilatans els propers mesos.

Informaciķ publicada el 25 de marį de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05