quedeu-vos a casa
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Com gestionar els residus domčstics?
Instruccions de carācter normatiu per a la gestiķ domiciliāria dels residus en la situaciķ de crisi ocasionada pel COVID-19

gestioresidus_casa.jpgDes de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac compartim les instruccions de carācter normatiu per a una correcta gestiķ domiciliāria dels residus.

Gestiķ domiciliāria dels residus en llars amb positius

Segons les recomanacions del Ministeri de Sanitat, els residus del pacient, inclōs el material d'un sol ús utilitzat per la persona malalta (guants, mocadors, mascaretes), s'han d'eliminar en una bossa de plāstic (BOSSA 1) en un cubell d'escombraries disposat a l'habitaciķ, preferiblement amb tapa i pedal d'obertura, sense fer cap separaciķ per al reciclatge.

La bossa de plāstic (BOSSA 1) s'ha de tancar adequadament i introduir-la en una segona bossa d'escombraries (BOSSA 2), a la banda de la sortida de l'habitaciķ, on a més es dipositaran els guants i mascareta utilitzats pel cuidador i es tancarā adequadament abans de sortir de l'habitaciķ.

La BOSSA 2, amb els residus anteriors, s'ha de dipositar amb la resta dels residus domčstics a la bossa d'escombraries (BOSSA 3) corresponent al cubell de fracciķ resta. La BOSSA 3 també es tancarā adequadament.
Immediatament després es realitzarā una completa higiene de mans, amb aigua i sabķ, al menys de 40-60 segons.

La BOSSA 3 es dipositarā exclusivament al contenidor de fracciķ resta, estant totalment prohibit dipositar-la en els contenidors de recollida separada de qualsevol de les fraccions separades (orgānica, envasos, paper, vidre o tčxtil) o el seu abandonament en l'entorn.

Gestiķ domiciliāria dels residus en llars sense positius

En el cas de les llars sense positius, la separaciķ dels residus es realitzarā com es ve fent habitualment.
Per tal de reduir al māxim la fracciķ resta (o fracciķ seca on sigui aplicable) que arriba les plantes de tractament, convé recordar als ciutadans la importāncia d'optimitzar la recollida separada de les diferents fraccions (paper / cartrķ, vidre, envasos, orgānica, si escau), i dipositar en els seus contenidors únicament els residus corresponents a aquests fraccions.
Finalment, es recorda als ciutadans que els guants de lātex o nitril utilitzats per fer la compra o altres usos no sķn envasos i per tant no han de dipositar-se en el contenidor d'envasos lleugers (groc).

Des de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac es recorda a la ciutadania que es mantingui atenta als comunicats oficials i l'anunci de noves mesures que en els propers dies puguin decretar les autoritats competents de l'Administraciķ general, Govern central i la Generalitat de Catalunya en funciķ de l’evoluciķ de la situaciķ.


Més informaciķ i documentaciķ [+]

Informaciķ publicada el 26 de marį de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05