anims
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
Noves mesures sobre la utilitzaciķ de mascaretes en el transport i sobre l´ocupaciķ dels vehicles
Des de l´Ajuntament de Caldes us informem de les condicions i normativa a seguir que s´indiquen a l´ordre ministerial TMA/384/2020 publicada en el BOE a dia d´avui, 3 de maig.

Davant l’evoluciķ de la situaciķ sanitāria pel que respecta al COVID-19, des del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana s’ha considerat necessari establir uns criteris sobre l’ús de les mascaretes en els diferents mitjans de transport i sobre l’ocupaciķ dels vehicles que s’especifiquen en l’ordre TMA/384/2020 publicada avui en el BOE, on estableix els criteris d’ocupaciķ dels vehicles.

Des de l’Ajuntament de Caldes us informem dels punts més importants.

Utilitzaciķ de mascaretes en els mitjans de transport:

-Han de cobrir nas i boca i sķn obligatōries per als usuaris del transport en autobús, ferrocarril, aeri i marítim. En el cas de passatgers d’embarcacions i dins de les cabines no serā necessari l’ús de la mascareta.

També serā obligatori l’ús de la mascareta en usuaris de transports públics de viatgers en vehicles de fins a nou places, inclōs el conductor

Condicions d’ocupaciķ dels vehicles

1. En transports privats particulars i privats complementaris de persones en vehicles de fins a 9 places, inclōs el conductor:

-hauran de portar mascareta i respectar la māxima distāncia possible entre els ocupants.

-podran desplaįar-se dues persones māxim per cada filera de seients.

- podran desplaįar-se dues persones māxim per cada filera de seients si hi ha files addicionals, respecte a la del conductor.

2. En vehicles que només disposin d’una filera de seients com poden ser furgonetes, etc. podran viatjar 2 persones com a māxim, utilitzant la mascareta i respectant la māxima distāncia possible.

3.En transport públic on tots els ocupants han d’anar asseguts, les empreses adoptaran les mesures necessāries perquč no siguin ocupats més de la meitat dels seients. En el bus es mantindrā buida la fila posterior a la butaca ocupada pel conductor.

4. En transport públic on hi hagi plataformes per transportar viatgers a peu, es procurarā que respectar la māxima distāncia possible, establint com a referčncia la meitat de les places de seients disponibles i de dos viatgers per cada m2 en la zona habilitada per viatjar de peu.

Actuacions per reforįar la protecciķ dels usuaris en els nodes de transport

Els gestors del node on hi hagi entrada i sortida de passatgers establiran les mesures necessāries per evitar aglomeracions així com una cartelleria que reforci el missatge de mantenir la distāncia de seguretat.

Gestiķ de la demanda del transport públic

Les autoritats competents poden modificar els horaris comercials per reduīr la demanda en hora punta.

Informaciķ publicada el 3 de maig de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaįa de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05