Pancarta 08
Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 02
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
L'exposició de Marga Cruz, "Dracs i colors. Maresme modernista" arriba a Caldes el 13 de novembre

dracs i colors marga cruzL'Equipament de Promoció Econòmica i Cultural inaugura, el proper dissabte 13 de novembre, l´exposició Dracs i colors. Maresme modernista, de la fotògrafa mataronina Marga Cruz. A través de la seva càmera, Cruz fa un recorregut pel llegat modernista de la comarca, i rescata la figura del drac com a icona representativa de la tradició cultural del Maresme. L´autora ha comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal del Maresme amb l´objectiu de donar a conèixer el patrimoni arquitectònic modernista maresmenc dins i fora de la comarca.

dracs i colorsEl Maresme es mostra orgullós del seu patrimoni modernista. Vitralls, forjats, columnes, teulats... i edificis sencers ens recorden la petjada que aquest moviment va deixar en el territori. Fins el 28 de novembre es podrà veure a Caldes l'exposició Dracs i colors. Maresme modernista que aplega un total de 80 fotografíes de diferents elements modernistes que es poden trobar en els municipis de Vilassar de Dalt, Mataró, Premià de Dalt, Canet de Mar, Arenys de Mar, Calella, El Masnou, Argentona, Caldes d´Estrac, Arenys de Munt, Cabrils, Teià, Vilassar de Mar, Alella, Premià de Mar, Sant Pol de Mar, Tiana, Malgrat de Mar i Sant Andreu de Llavaneres.

Les imatges de la fotògrafa mataronina Marga Curz es complementen amb poemes de Montse Assens. La poetessa de Premià de Dalt ha fet versos lliures i d'altres que segueixen les mètriques japoneses haiku i tanka a través dels quals interpreta els sentiments que transmeten les imatges.


dracs i colorsExposició itinerant
El Consell Comarcal del Maresme col·labora en aquest projecte per facilitar que l'exposició Dracs i colors. Maresme modernista pugui ser itinerant i tots aquells municipis de la comarca que la vulguin mostrar als seus ciutadans ho puguin fer.

Després del ressò nacional i internacional que ha donat al patrimoni modernista de la comarca el llibre Modernisme al Maresme. L'arquitectura entre dos segles, publicat el 2009 amb la col·laboració de la majoria d'ajuntaments maresmencs, el Consell Comarcal ha considerat interessant continuar promocionant i donant a conèixer l'important llegat que el moviment modernista va deixar a la majoria de municipis de la comarca.

Dracs i colors. Maresme modernista estarà exposada a l'Equipament de Promoció Econòmica i Cultural entre el 13 i el 28 de novembre. La inauguració oficial es farà dissabte, 13 de novembre, a les 20h.

Informació publicada el 4 de novembre de 2010Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05