Pancarta 07
Pancarta 08
Pancarta 02
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Comunicat de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac
En relació a la resolució del Departament de Governació de la Generalitat que retorna a l'Ajuntament l'expedient sancionador imposat contra la Secretària Municipal, així com respecte el comunicat que al respecte ha difós el grup municipal del PSC de Caldes d'Estrac.

PRIMER.- El passat 19 d'octubre es va rebre al registre municipal la resolució del Departament de Governació sobre aquesta qüestió que, en la seva part resolutiva, literalment diu: “Retornar l'expedient disciplinari incoat a la senyora Maria Teresa Gisbert i Coll per l'Ajuntament de Caldes d´Estrac, perquè es formuli, en el seu cas o prèvia la tramitació legal procedent, una nova proposta de resolució, amb el contingut previst a l´article 292 del Decret 214/1990, de 30 de juliol, i en la qual es precisin amb claredat i previsió els fets, amb les dates concretes de la seva comissió, el resultat de la prova practicada, i la seva valoració, la infracció comesa i la concreta sanció a imposar, especificant de forma clara i precisa les circumstàncies concurrents (especificades a l´article 263 del Decret esmentat) per graduar les faltes i sancions a fi d´aplicar objectivament el principi de proporcionalitat".

SEGON.- L´Ajuntament de Caldes d´Estrac, com no pot ser d'altra manera, respecta la decisió del Departament de Governació, malgrat no compartir, jurídicament parlant, algunes de les interpretacions legals i administratives que s´hi contenen. Per aquest motiu, des de l´Ajuntament s´està preparant l´adequada resposta jurídica i legal que, en el seu moment, serà debatuda i aprovada en sessió plenària i tramitada adequadament.

TERCER.- Un cop dit l´anterior, l´Ajuntament de Caldes d´Estrac vol precisar que en tot el text de la resolució no hi ha ni una sola paraula ni afirmació que desmenteixi els fets que s´hi relaten, que són els que de per sí constitueixen les infraccions comeses per la Sra. Gisbert. Tota l´argumentació que acaba resolent el retorn de l´expedient és estrictament administrativa i la única cosa que acaba posant en dubte –per falta de suficient argumentació jurídica- es la valoració de les faltes comeses i la seva corresponent sanció, res més, qüestió aquesta que serà correctament resolta a la resposta que s´està elaborant.

QUART.- L´Ajuntament de Caldes d´Estrac també ha tingut coneixement del comunicat difós pel grup municipal del PSC en què, novament, es menteix de forma descarada i es tergiversen els fets. I el que és més greu, novament s´acusa l´alcalde de Caldes de cometre un delicte tipificat al Codi Penal com és el d´assetjament laboral en la persona de la Sra. Gisbert. Davant la falsedat i la gravetat de les acusacions que s´hi contenen i que són reiteració d´anteriors de similar o idèntic contingut, l´Ajuntament ha procedit a posar-ho en coneixement del Servei Jurídic per a que actuï en conseqüència en defensa de l´honor i la dignitat de l´alcalde de Caldes en l´exercici del seu càrrec.

CINQUÈ.-  En concret, les afirmacions públiques pronunciades per la Sra.Rosabel Cantenys en nom del grup municipal del PSC que es contenen en aquesta nota de premsa, afirmen, sense cap mena de dubte i de manera ben diàfana que “Tot plegat és fruit de l´assetjament laboral al qual l´alcalde Joaquim Arnó i el seu equip de govern han sotmès a aquesta funcionària, amb l´objectiu final que fos separada definitivament del servei, aniquilar-la personalment i professionalment i deixar-la fora de joc”, afegint, a més, en referència a una baixa per malaltia de la Sra.Gisbert que “mesos abans d´aquesta baixa s´havia produït l´episodi de l´informe negatiu que va emetre aquesta funcionària sobre el tema de les plaques solars, que va suposar una campanya de denigració contra ella en el butlletí municipal Portada, per acabar el seu rosari d´acusacions dient que “el veritable motiu que va desencadenar la reacció de l´alcalde va ser l´informe negatiu de la secretària- interventora a l´operació de les plaques fotovoltaiques”.

SISÈ.-  Aquestes afirmacions s´afegeixen a les expressades en múltiples ocasions tant per la Sra.Cantenys com pel Sr.Miquel González, ambdós representants del grup municipal del PSC, en diverses sessions plenàries i també en el contingut de la nota de premsa publicada pel PSC en data 11.07.2010, amb motiu de la celebració del Ple Extraordinari on es va debatre la qüestió, que literalment diu: "La Sra. Maria Teresa Gisbert Coll, secretària interventora de l´Ajuntament de Caldes d´Estrac està patint una situació d´assetjament laboral per part de l´equip de govern de l´ajuntament de Caldes d´Estrac i, en especial, del seu alcalde, que va derivar primer en una baixa laboral, provocada pel referit assetjament, a partir del dia 6 d´octubre de 2008, i que va tenir el seu punt més àlgid des de que va comunicar en el mes de maig de 2009 la seva reincorporació en el seu lloc de treball després de la dita baixa per malaltia”.

SETÈ.- Més endavant, en la mateixa nota de premsa, s´insisteix en la presumpta motivació de l´actuació de l´alcalde dient: “Es tracta d´intentar no centrar-se només en el veritable motiu que va desencadenar la reacció de l´actual alcalde: l´informe negatiu a l´operació de les plaques fotovoltaiques.  Els motius de l´informe negatiu de les plaques fotovoltaiques: una càrrega financera excessiva per l´Ajuntament de Caldes, el possible resultat negatiu de l´explotació i a un seguit d´irregularitats administratives de l´expedient.

VUITÈ.- L´Ajuntament de Caldes d´Estrac vol deixar ben clar d´una vegada per totes que requerir correctament a una treballadora funcionària municipal per a que faci bé i a temps la seva feina en cap cas es pot considerar “assetjament laboral” i que no deixa de sorprendre que aquesta acusació es formuli ara, dos anys després en que suposadament s´hagués produït i només després que l´Ajuntament hagi iniciat l´expedient informatiu per aclarir els fets. I el que encara sorprèn més és que el Grup Municipal del PSC s´apunti a aquesta tesi.

NOVÈ.- L´Ajuntament de Caldes d´Estrac , a la vista també de totes les anteriors manifestacions i acusacions, vol deixar també ben clar d´una vegada per totes que:

  • El pretès informe de Secretaria negatiu en relació a la iniciativa de les plaques fotovoltaiques, mai ha existit formalment ni consta enregistrat enlloc. L´únic que ha circulat és una versió apòcrifa, sense data i sense signatura, que sembla algú va copiar d´un esborrany amb què treballava la Sra. Gisbert i que, sospitosament, el PSC també s´ha encarregat de divulgar.
  • Malgrat l´anterior i encara en el supòsit que existís el citat informe, amb posterioritat, l´Ajuntament Ple va aprovar en sessió plenària del 31 de maig de 2008  la constitució inicial de la EPEL, ratificat després en l´acord definitiu del ple extraordinari del 5 de maig de 2008, amb l´encàrrec específic de construir l´aparcament fotovoltaic. Tot aquest procés va comptar amb el VIST-I-PLAU de la Secretaria de la Corporació, Sra.Gisbert que acompanyava l´acord de constitució, d´un INFORME de SECRETARIA positiu i d´un ESTUDI DE VIABILITAT ECONÒMICA proposat, entre d´altres, per la pròpia Secretària, en funció d´Interventora, a més d´un projecte d´ESTATUTS, finalment aprovat amb participació, informació i redacció a càrrec de la Secretaria Municipal.
  • Per tant, resulta del tot fals que la constitució de l´EPEL es fes en contra de l´opinió de la Secràtaria, sinó tot el contrari, es va fer amb la seva conformitat i participació, i el que és més important, amb absoluta subjecció a la legalitat vigent aplicable, com certifica ella mateixa.

DESÈ.- Aquesta constatació serveix  també pels regidors membres del grup municipal del PSC que van participar activament en tot el procés polític i administratiu de constitució de l´EPEL, en concret el seu representant Sr. Gonzalez i, si bé van manifestar i posteriorment votar en contra de la creació de l´Ens, en cap moment van fer constar cap mena d´irregularitat ni administrativa ni legal en tot el procediment que, cal insistir, comptava amb l´aval i la participació de la Secretària Municipal.

ONZÈ.- L´Ajuntament de Caldes a la vista de tots aquests fets, lamenta profundament aquesta manera de procedir per part del Grup Municipal del PSC a qui demana públicament una rectificació que eviti un nou procediment judicial. No és lícit, ni honest ni correcte en el sistema democràtic que uns regidors, per defensar els seus posicionaments ideològics, estratègics o de partit, recorrin a l´engany sistemàtic i a la deshonra contra la institució de l´alcaldia de Caldes i el seu Govern, mitjançant la imputació de haver comès delictes, sense cap prova ni argumentació objectiva. Una cosa és l´opinió –encertada o no- i l´altra és l´acusació sense fonaments de la que, en cas de no produir-se una oportuna rectificació pública, n´hauran de donar compte davant la Justícia.

Informació publicada el 9 de desembre de 2010Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05