Ajuntament de
Caldes d'Estrac
La Brigada Municipal ha dut a terme una restauració d'aquest element tan característic del litoral caldenc

La restauració i posterior pintat de l’emblemàtica “Currusclas”, barca de pesca construïda l’any 1968 pel caldenc Alfred Mont, mestre d’aixa de prestigi, ha comportat no poques hores de feina detallada i curosa per poder restablir la integritat i imatge que mai hauria d’haver perdut, d'ençà que va ser donada a l’Ajuntament pels seus propietaris, Jaume Isern i Martí Pigrau.

No cal dir que es troba en la que sempre serà coneguda com a plaça (o platja) de les Barques en memòria i record de l’activitat marinera de Caldes. Aquest era l’indret habitual on, durant segles, els pescadors hi amarraven les seves barques i hi deixaven les xarxes i altres estris (ormeigs) de pesca. Era el seu lloc de feina i d’encontre habitual. També l’indret on subhastaven el que havien pescat quan tornaven a port.

La Brigada Municipal ha estat qui ha executat la restauració que s’enllestirà amb una tanca de corda que servirà, no per impedir-hi el seu accés, sinó com a element dissuasiu perquè tothom recordi que es tracta d’un element monumental que requereix respecte, protecció i cura.

Currusclas

Informació publicada el 13 de març de 2024