Pancarta 01
Pancarta 02
Pancarta 07
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
Inici > Acció Social
ACCIó SOCIAL
Dades de l'àrea

Regidora de l'Àrea:

Marta Romero i Soriano

Seu: La Fabriqueta
(La Riera 5-9, entrada per Camí Ral)
Telèfon: 93 791 15 42
Mòbil: 667 18 30 94

Visites: concertades
Correu: cdst.serveissocials@caldetes.cat

El sistema de serveis socials està integrat pel conjunt de recursos, equipaments, projectes, programes i prestacions destinats a assegurar el dret de les persones a viure dignament durant totes les etapes de la vida mitjançant la cobertura de les seves necessitats personals bàsiques i també de les necessitats socials.

Els Serveis Socials Bàsics són el primer nivell del sistema públic de serveis socials i la garantia de més proximitat als usuaris i als àmbits familiar i social.

Serveis Bàsics d´Atenció Social:

La funció dels Serveis Socials Bàsics és atendre la ciutadania de forma personalitzada i oferir un conjunt organitzat i coordinat d´accions professionals amb l´objectiu de millorar el benestar social i afavorir la integració de les persones.

El seu objectiu és la detecció de les necessitats personals i socials, la prevenció i atenció de situacions de risc i d'exclusió, i la promoció social de les persones. Les persones se situen al centre de l´acció i sempre s´actua des de la proximitat territorial i des de la dimensió comunitària.

Les funcions principals de l´equip tècnic que ofereix aquest servei són les següents:

·         Oferir informació, orientació, assessorament, treball social comunitari, detecció, prevenció i tractament social educatiu.

·        Fer propostes d´atenció a les persones i d´interès per a la comunitat, dissenyar programes d´actuacions socials i cooperar amb els altres serveis de la xarxa de benestar.

·         Conèixer els recursos i les prestacions socials existents i informar i ajudar en la gestió dels tràmits.

Destinataris:

Totes les persones i/o famílies que viuen i estan empadronades al municipi de Caldes d´Estrac, especialment aquelles persones i/o famílies amb dificultats de desenvolupament i d´integració social o mancances personals.

Equip tècnic:

L´equip està format per la Treballadora Social , l´educadora Social, la treballadora familiar i la psicòloga.

Tràmits i informació destacable:
 

 




AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05