Pancarta 02
Pancarta 01
Pancarta 08
Pancarta 07
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Caminant cap a la igualtat
Programació especial per commemorar el Dia Internacional de les Dones

didEnguany sota el lema “Caminant cap a la igualtat” les àrees de Dona i Polítiques d’Igualtat, Acció Social i Alcaldia de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac han previst diverses actuacions per commemorar el dia Internacional de les dones el pròxim 8 de març conjuntament. A més, l’Àrea d’esports organitza la Cursa de la Dona de les 3 viles i el curs d’Aikido aplicat a la defensa personal femenina. Amb aquest seguit d’activitats, es vol seguir fomentant l'empoderament i la promoció de les dones així com impulsar una consciència col•lectiva per eradicar les desigualtats de gènere.

dia_donaLa programació s’inicia el 6 de març, amb la lectura del manifest com a tret de sortida, a les 12h a la Plaça de la Vila.

dia_donaA les 17:30h, a la Biblioteca Can Milans, les Àrees de Dona i Polítiques d’Igualtat, Acció Social i Alcaldia en col•laboració amb l’àrea de Cultura i la Biblioteca, han organitzat un Conta Contes infantil a càrrec d’Umpalumpa destinat a infants més grans de 4 anys, que té com a protagonista la Daniela, una nena que vol ser pirata i per aconseguir-ho haurà de passar un seguit de proves.

dia_donaEl dissabte 7 de març serà un dels dies més intensos de la programació. A les 11h, la Biblioteca Municipal celebrarà una Lectura intergeneracional de temàtica feminista  a càrrec de voluntaris del municipi, organitzada des de la Biblioteca Can Milans i l’Àrea de Dones i Polítiques d’Igualtat.

A les 12h, a l’Espai Jove (Edifici Fabriqueta), acollirà la ponència: "Viu la teva menstruació en positiu", organitzada des de l’ Àrea de Dona i Polítiques d’Igualtat, Alcaldia i Àrea d’Acció Social, a càrrec de Sophia Style, antropòloga i fundadora de Mujer cíclica. A partir de diferents claus i reflexions, la xerrada té com a objectiu explorar maneres pràctiques i inspiradores per poder transformar poc a poc l'experiència del cicle menstrual en una força constructiva i creativa.

A les 20h,  la Sala Cultural oferirà l’espectacle: "Relacions, liposuccions i altres embolics", una vetllada de contes per a adults a càrrec de l'Assumpta Mercader i Núria Brucart, organitzat des de les  Àrees de Dona i Polítiques d’Igualtat, Acció Social i Alcaldia.  És una proposta per a majors de 14 anys, on a través de contes originals, entretinguts i divertits, es posen sobre la taula temes tan actuals com la dificultat de combinar feina i família, l’obligació de ser eternament jove, les diferents relacions sentimentals i el consumisme compulsiu.

Diumenge, 8 de març, organitzada des d’Alcaldia i les regidories de Dona i Polítiques d’Igualtat i d’Acció Social i Atenció a les Persones, tindrà lloc a l’Espai Jove (edifici de la Fabriqueta), el Berenar Intercultural de Dones, que se celebra per cuart any consecutiu. Aquest any amb la col•laboració de Leonor Manrique, realitzant les fotografies de les assistents, i Mercè films, amb el disseny de les bosses que es donaran a les assistents. La consigna “és portar una menjar de la teva terra per compartir amb les altres dones del municipi”. A més a més, hi haurà tallers de trenes, de henna, fotografies de les assistents per realitzar una pancarta, photocall i moltes més sorpreses.

La programació continuarà encara amb dues activitats esportives.  El dissabte, 14 de març, a les 17:30h, el Poliesportiu Municipal acollirà Curs Aikido aplicat a la defensa personal femenina organitzades des de l’Àrea d’Esports i l’Àrea de Dones i Polítiques d’Igualtat; i diumenge 15 de març, a partir de les 9h l’Àrea d’Esports organitza  la Cursa de la Dona, i a les 11h, l’Ironkids.

Les àrees implicades en la creació d’aquesta programació transversal han destacat que amb les diferents activitats no només es tracta de promoure la dona, sinó la coneixença entre elles, de manera que es crei una xarxa on la prioritat sigui l’intercanvi d’experiències, la interrelació i l’escolta. La comunicació i l’amistat són les eines d’un empoderament realment significatiu.

Consulta la programació [+]

Informació publicada el 28 de febrer de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05