Pancarta 07
Pancarta 08
Pancarta 02
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Noves mesures econòmiques i socials del govern espanyol
El Govern Espanyol ha decretat una sèrie de mesures econòmiques i socials per pal•liar la crisi derivada d´aquesta situació a nivell econòmic i social. Aquestes mesures es recullen en el Decret Llei 11/2020 publicat al BOE.

El Govern Espanyol ha decretat una sèrie de mesures econòmiques i socials per pal•liar la crisi derivada d’aquesta situació a nivell econòmic i social. Aquestes mesures es recullen en el Decret Llei 11/2020 publicat al BOE.

Respecte a l’ HABITATGE:

-Se suspenen el desnonaments per lloguer sense alternativa d’habitatge durant 6 mesos després de que s’aixequi l’estat d’alarma

- Es realitza una pròrroga extraordinària de sis mesos per a tots els contractes de lloguer habitual per evitar pujades abusives.

- Es facilitaran microcrèdits a interès zero per als inquilins que es trobin en situació de major vulnerabilitat fer front al lloguer. Podran accedir-hi tots els aturats, els que hagin patit un ERTO o els afectats per reduccions de jornada, i els autònoms que no superi el límit de tres vegades l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM). Els inquilins podran tornar-los a 6 anys ampliables a 10 si tenen dificultats.

Amb tot, si després de la crisi aquests inquilins segueixen sense poder fer front a aquest deute, l'Estat cobrirà fins a 1.100 euros al mes de lloguer (200 en matèria de subministraments i manteniment).

D’altra banda, l’Executiu preveu distingir entre petits propietaris i grans tenidors d’habitatge. En el cas dels grans forquilles d’habitatge es veuran obligats a triar entre permetre quitacions del 50% dels seus deutes o bé reestructurar-les en un període de dos o tres anys.

• Ampliació de moratòria d’hipoteques per a locals d’autònoms. El Govern estatal ha ampliat la moratòria del pagament d'hipoteques ja aprovada: ara inclourà els locals i oficines d'autònoms. Les entitats no podran requerir el pagament de la quota hipotecària ni de cap dels conceptes integrats en el contracte, inclosos els interessos fins a l'últim dia del mes en què finalitzi l'estat d'alarma.

• Protecció dels subministraments bàsics. L’Executiu espanyol ha prohibit el tall de subministraments energètics i d'aigua per a tota la població en el seu habitatge habitual, mentre estigui en vigor l'estat d'alarma, i s'ha adoptat una moratòria en el pagament de subministraments per a autònoms i pimes que han perdut facturació.

Des de Serveis socials us informem que están penjades la sol.licituds de moratòria i reducció del lloguer a adreçar directament als propietaris així com la pròrroga extraordinària previst per la situació generada amb el covid -19. Aquestes mateixes plantilles i més informació a la web del Consell Comarcal: http://www.ccmaresme.cat/serveihabitatge

Sol·licitud de pròrroga extraordinària del contracte de lloguer [+]

Soŀlicitud moratòria del pagament del deute de lloguer (quan el propietari SI és un Gran Tenidor) [+]

Sol·licitud moratòria del pagament del deute de lloguer (quan el propietari NO és un Gran Tenidor) [+]

Informació publicada l'1 de maig de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05