Pancarta 07
Pancarta 11
Pancarta 03
Pancarta 08
Pancarta 10
Pancarta 02
Pancarta 06
Pancarta 12
Pancarta 09
Pancarta 04
Pancarta 05
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTÍCIES
L'equip de govern de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac dóna respostes sobre les diligències que el Tribunal de Cuentas ha obert contra el pressupost del Consistori arrel de la denúncia presentada pel PDeCat al Tribunal
L'equip de govern (ERC-PSC) ha volgut contestar a les acusacions de l'oposició (PDeCAT) i a la noticia publicada recentment a La Vanguardia

ple_ajuntament_23_juliolDegut a la denúncia presentada pel PdCat de Caldes d’Estrac al Tribunal de Cuentas de l’Estat Espanyol, s’han obert diligències al pressupost pel 2018 de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac aprovat el passat febrer d’enguany per 6 vots a favor (ERC i PSC) i 4 en contra (PdCat).

L’oposició a l'Ajuntament (PdCat) va demanar una garantia d’ingressos quan va veure que el pressupost contemplava els ingresssos de la plusvàlua de la futura venta de l’Hotel Colón i d’altres ingressos que anomenem com a “no garantits”.   En resposta a l'article de la Vanguardia que recull la demanda del PdCat, ERC i PSC de Caldes d’Estrac explica que “el PdCat va demanar que Secretaria -Intervenció certifiqués els ingressos del pressupost. PdCat sap que el pressupost ha d’incloure i inclou una previsió d’ingressos i no una garantia d’ingressos.”

L’article de La Vanguardia continua amb l’acusació de PdCat al govern d’ERC i PSC de “negar-se a facilitar un informe que garantitzi el compliment de la regla de despesa pública”. Davant d’aquesta acusació, l’equip de govern respon que “menteixen quan diuen que no se’ls hi va donar l’informe relacionat amb la regla de la despesa. Se’ls hi va donar i consta a l’expedient que s’ha fet arribar al Tribunal de Cuentas, tot i que no hi havia la obligació de fer tal informe en fase pressupostària i que la obligació només hi és en fase d’execució del pressupost.”

Davant de les afirmacions de PdCat que el govern ha fet marxa enrera agafant el finançament d’els ingressos del romanent de tresoreria, l’equip de govern de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac (ERC-PSC) recorda com ja ho ha fet constar en diferentes plens municipals “que es tracta d’un pressupost en el que les despeses estan vinculades als ingressos i que algunes actuacions no es podran portar a terme si no es dóna l’ingrés previst”. En aquest sentit, cal recordar que durant la última sessió plenària celebrada el passat 23 de juliol es va passar a l'aprovació de crèdit número 9/2018 pel qual i segons va detallar Òscar Baró, regidor de l'Àrea d'Hisenda i Promoció Econòmica, es canvia el finançament d'algunes inversions previstes per l'exercici 2018. En un principi, aquestes inversions estaven previstes finançar-se gràcies, entre altres ingressos, a la pusvàlua generada per la venta de l'Hotel Colón, però, i tal i com va aclarir Baró, com aquesta venta encara no s'ha produït, les inversions passaran a ser finançades pel romanent de tresoreria. Un romament de tresoreria que s’ha aconseguit, segons va recordar durant la última sessió plenària Rosa Pou, alcaldessa, gràcies a l’estalvi fet per l’actual equip de govern. Pou va recordar que en dos anys de gestió del nou govern, s'ha aconseguit baixar el percentatge de deute de l'Ajuntament del 99,3%, tal com el van recollir del govern del PdCat, al 71%, així com també el temps màxim per pagar els proveidors que és ara de 29 dies en comptes dels 6 mesos en el que es pagava durant el govern del PdCat.

Per últim, la noticia de la Vanguardia també recull que PdCat diu que l’equip de govern ha deixat a zero el romanent de tresoreria. Davant d’això, el regidor d’Hisenda manifesta “que això és mentida. Això no és així i el departament de tresoreria-intervenció de l’Ajuntament tampoc ho permetria”. Baró dona dades al respecte: “el romanent de tresoreria per a despeses generals, en l’informe de liquidació del 2017 està xifrat en 1.194.812,19 euros.   D’aquests, la despesa que es pretén portar a terme amb romanent de tresoreria és de 445.000. És obvi que la diferència (749.812,19 eur) no és zero.”

L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Caldes (ERC-PSC) també destaca que no s’ha nombrat encara cap “jutge instructor” com s’ha publicat a la noticia, perquè no hi ha cap procediment penal sinó que només hi ha actuacions prèvies d’un procediment administratiu. ERC-PSC de Caldes afageixen que en aquesta fase, el que hi ha és el nombrament d’una delegada instructora, i que per ara no hi hagut  cap resolució que determini cap irregularitat comptable. 

Cal destacar que l’equip de govern de l’Ajuntament de Caldes està en contacte amb la Vanguardia per rebatre les acusacions del PdCat citades a l’article i rectificar alguna informació imprecisa. 

Consulteu les notícies relacionades

- El Tribunal de Cuentas abre diligencias contra el Ayuntamiento de Caldetes. La Vanguardia. 

Notícies dels plens municipals de Caldes d’Estrac publicades al web municipal:

- L'Ajuntament de Caldes d'Estrac invertirà en la millora del cementiri, del pavelló esportiu, enllumenat públic, del Parc de Muntanyà, pavimentació de carrer, entre d'altres accions previstes 


- L'Ajuntament de Caldes retira la modificació de crèdit per a millorar la cuina de l'Escola davant la denúncia al Tribunal de Comptes de l'Estat interposada per PdCat al pressupost 2018 


- S’aproven definitivament els pressupostos municipals del 2018 

Informació publicada el 3 d'octubre de 2018Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05